Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Omnian ammattiopistossa oli yhteishaussa aiempaa enemmän opiskelupaikkoja

Omnia

Omnian ammattiopistossa oli yhteishaussa aiempaa enemmän opiskelupaikkoja

Tiedote.
Julkaistu: 17.06.2016 klo 06:05
Julkaisija: Omnia

Omnian ammattiopistossa oli yhteishaussa aiempaa enemmän opiskelupaikkoja. Määrällisesti eniten hakijoita oli sosiaali- ja terveysalalla ja liiketaloudessa.

Yhteishaussa Omnian ammattiopistoon on valittu 1486 uutta opiskelijaa. Lisäksi varasijoilla on 549 hakijaa. Opintopolku.fi-palvelussa oli tarjolla 1915 ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijapaikkaa, joka on lähes 200 paikkaa enemmän kuin vuonna 2015. Hakijoita oli 3434, joista ensisijaisia 1425.

Uusi turvallisuusalan tutkinto nousi heti vetovoimaisimpien koulutusten joukkoon

Sosiaali- ja terveysalan ja liiketalouden alan perustutkinnoissa oli viime vuoden mukaisesti määrällisesti eniten hakijoita. Audiovisuaalisen viestinnän hakijamäärä oli kolmanneksi suurin. Elintarvikealan ja turvallisuusalan perustutkintoihin oli eniten ensisijaisia hakijoita suhteessa aloituspaikkoihin. Turvallisuusalan perustutkinto aloitetaan uutena koulutuksena Omniassa.

Koulutustakuu toteutuu Espoon seudulla

Omnia, Espoo, Kirkkonummi ja Kauniainen vastaavat yhdessä alueen koulutustakuun toteutumisesta. Opiskelupaikkoja on varattu riittävästi kaikille perusopetuksen päättäville. Kaikille halukkaille voidaan luvata opiskelupaikka perustutkinnoista, valmentavasta koulutuksesta tai kymppiluokilta. Omnian etsivän nuorisotyön ohjaajat auttavat jatkopaikan löytämisessä nuoria, jotka ovat nyt jääneet ilman opiskelupaikkaa.

Opiskelupaikka on vahvistettava 30.6.2016 mennessä ja peruutuksesta ilmoitettava ensitilassa

Opiskelijavalinnasta lähetetään hyväksymiskirje kaikille valituille. Hakijoille, jotka eivät saa opiskelupaikkaa tässä vaiheessa, lähetetään Opetushallituksesta kirje sijoittumisesta varasijoille. 

Hyväksymiskirjeen mukana tulee täytettävät lomakkeet, ohje todistuskopioiden liittämisestä sekä palautuskuori, jolla lomakkeet postitetaan tai palautetaan InfoOmniaan, Omnian Kirkkokadun toimipisteeseen. Huom. Ei muihin toimipisteisiin.

Opiskelupaikka pitää vahvistaa kirjallisesti pikimmiten, mutta viimeistään torstaihin 30.6.2016 klo 16.00 mennessä. Mikäli et ota vastaan opiskelupaikkaa, on peruutuksesta ilmoitettava ensitilassa sähköpostitse osoitteeseen haku.ammattiopisto@omnia.fi.

Varasijoilta valituksi tuleville opiskelijoille soitamme heti opiskelupaikan vapauduttua.

Lisähaussa ja erillishaussa täytetään vapaiksi jääneet opiskelupaikat

Lisähaku alkaa 17.6.2016 Lisähaussa ovat haettavissa yhteishaussa täyttämättä jääneet ammattiopistojen ja lukioiden koulutuspaikat. Haku tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi.

Haku perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen päättyy 26.7.2016. Haku tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi. Tässä haussa haetaan Espoon ja Kirkkonummen kymppiluokille sekä Omniassa järjestettävään ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan VALMA-koulutukseen.

Erillishaku on myös käynnissä. Erillishaun hakulomake ja lisätietoa löytyy osoitteesta omnia.fi. Erillishaku on tarkoitettu hakijoille, joilla on jo suoritettuna aiempi ammatillinen perustutkinto- tai jokin muu perusopetuksen jälkeinen tutkinto, esim. aikuiskoulutus tai (ammatti)korkeakoulu, ei yo., henkilöille, jotka haluavat suorittaa kesken jääneen ammatillisen perustutkinnon loppuun ja saman tutkinnon suorittajille, jotka vaihtavat Omniaan toisesta ammatillisesta oppilaitoksesta.

InfoOmnia auttaa hakijoita koko kesän

InfoOmniasta saa tietoa omaan hakuun liittyen, neuvontaa koulutukseen hakeutumisesta, yksilöllistä tukea ja tarvittaessa ohjausta muiden kuin koulutuspalvelujen piiriin. InfoOmnian palvelupisteet ovat Espoossa osoitteissa Kirkkokatu 16 B, Espoon keskus ja Upseerinkatu 1-3, Leppävaara.

Lisätietoa

Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia on monialainen koulutuksen järjestäjä, joka tarjoaa nuorille ja aikuisille toisen asteen ammatillista koulutusta, oppisopimuksia, lukio-opetusta, työpajatoimintaa sekä vapaan sivistystyön kursseja. Eri-ikäiset oppijat voivat joustavasti yhdistää esimerkiksi opintoja ja harrastustoimintaa mielekkäiksi kokonaisuuksiksi. Omniassa työskentelee 860 alansa ammattilaista ja oppijoita on eri yksiköissä vuosittain yli 60.000.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs