Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Omakuvat Turusta ja Euroopasta esillä Köysiratagalleriassa

Turun ammattikorkeakoulu

Omakuvat Turusta ja Euroopasta esillä Köysiratagalleriassa

Kutsu.
Julkaistu: 06.03.2014 klo 13:53
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Contemporary Self-Portraits jatkaa kulttuuripääkaupunkivuoden teemaa

Contemporary Self-Portraits on kansainvälinen yhteisötaidehanke, joka keskittyy omakuviin ja omakuvalliseen ilmaisuun. Se antaa yksilöille ja yhteisöille eri puolilla Eurooppaa mahdollisuuden itseilmaisuun ja oman identiteetin tarkasteluun omakuvan kautta. Turun AMK:n Taideakatemia on koordinoinut hanketta ja ollut järjestämässä työpajoja, joiden omakuvia on esillä Köysiratagalleriassa 12.–30.3.2014.

Turun AMK:n Taideakatemian omakuvallisia työpajoja on järjestetty sekä alueen taiteilijoille, opettajille, kuvataiteen opiskelijoille että erilaisille yhteisöille. Viimeisin työpaja toteutettiin joulukuussa 2013 Turun Kauppahallin yrittäjille ja henkilöstölle. Näiden työpajojen omakuvia on esillä Köysiratagallerian näyttelyssä. Näyttelyn ovat kuratoineet valokuvaaja Vesa Aaltonen ja kuvataiteen koulutuspäällikkö Taina Erävaara.

Alueellinen omakuva ja ajankuva eurooppalaisesta identiteetistä

Alueelliset omakuvaprosessit luovat paitsi yhteisen alueellisen omakuvan, myös ajankuvaa 2010-luvun eurooppalaisesta identiteetistä. Hankkeen tuloksena syntyy uusia omakuvallisia työmenetelmiä, paikallisia näyttelyitä ja julkaisuja.

Contemporary Self-Portraits on jatkoa Turun AMK:n Taideakatemian kuvataiteen koulutuksen Turku 2011-kulttuuripääkaupunkihankkeelle 2000 & 11 OMAKUVAA. Kaksivuotisen (2012–2014) hankkeen aikana työryhmä on kehittänyt omakuvallisia ja omaelämäkerrallisia menetelmiä sekä järjestänyt työpajoja erilaisille kohderyhmille Turun lisäksi mm. Dublinissa ja vuoden 2014 Euroopan kulttuuripääkaupungeissa Riiassa ja Uumajassa.

Turun AMK:n Taideakatemian kumppaneita hankkeessa ovat National College of Art & Design (Dublin, Irlanti), Bildmuseet (Uumaja, Ruotsi), Tallinnan taideakatemia (Viro) ja ISSP (International Summer School of Photography, Riika, Latvia). Hankkeen loppuseminaari pop up -työpajoineen ja näyttelyineen järjestetään toukokuussa 2014 Uumajassa.

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin Köysiratagalleriaan tiistaina 11.3.2014 klo 17–19.

Lisätietoja:

Taina Erävaara, kuvataiteen koulutuspäällikkö

Puh: 050 598 5283

taina.eravaara@turkuamk.fi 

Köysiratagalleria, Linnankatu 56, Turku

Avoinna ma–pe klo 12–17

 

Liitetiedostot

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs