Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » OKM vieraili SAMKissa: Suunta näyttää hyvältä

Satakunnan ammattikorkeakoulu

OKM vieraili SAMKissa: Suunta näyttää hyvältä

Tiedote.
Julkaistu: 20.10.2014 klo 19:30
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtaja Tapio Kosunen:

SAMKin suunta näyttää hyvältä

 

– Rahoituksen tärkeimmissä kriteereissä, valmistuneiden määrässä, 55 opintopistettä/vuosi suorittaneiden määrässä ja ulkopuolisen TKI-rahoituksen määrässä on tapahtunut lyhyellä aikavälillä merkittävää kehitystä, joka on keskivertoa parempaa. Samoin ylemmissä AMK-tutkinnoissa on hyvä kehityssuunta, sanoo opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ylijohtaja Tapio Kosunen.

OKM:n edustajat tapasivat Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) johdon, ylläpitäjien, sidosryhmien, henkilöstön ja opiskelijoiden edustajia tänään (20.10.) Porissa.

Kosusen mukaan SAMKin strategia, sen tavoitteenasettelu ja toteus ja ammattikorkeakoulun painoalat ovat olleet ministeriön erityisen kiinnostuksen kohteena. Se, miten opiskelijat, henkilökunta ja sidosryhmät ovat voineet osallistua strategian laadintaan ja miten lopputulos edustaa yhteistä näkemystä siitä, miten ja mihin suuntaan ammattikorkeakoulua kehitetään niin, että se parhaalla tavalla palvelee alueen ja sen työelämän tarpeita.

– Satakunnassa eri toimijoiden strateginen tavoitteenasettelu vaikuttaa koko lailla yhtenäiseltä. Se on hyvä lähtökohta. SAMKin painoalat: tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen ja korkeakouluyrittäjyys, näyttävät hyvin valituilta. Työelämän sidosryhmät ovat mukana toiminnassa ja SAMKin mainetta pidetään hyvänä.

Opetusministeriön ryhmä vierailee 24 ammattikorkeakoulussa tämän vuoden aikana. Viime vuonna vastaavien vierailujen kohteena olivat yliopistot. Vierailu on osa ministeriön ohjausprosessia. Kyse ei ole arviointikäynnistä vaan puolin ja toisin hyväksi koetusta mahdollisuudesta vaihtaa kokemuksia ja näkemyksiä.

Ajankohta on erityisen otollinen, koska AMK-laki uudistuu ensi vuoden alusta lähtien.  Ministeriön on tarkoitus neljän vuoden välein tehdä vastaava kierros, joka syventää keskinäistä ymmärrystä. Kokemukset ovat olleet hyviä.

–Vaikka ammattikorkeakoulut ovat eläneet hankalia aikoja ja yt-neuvotteluja on käyty, niin kokonaisvaikutelma on myönteinen ja ote tulevaisuuteen suuntautunut, ylijohtaja Tapio Kosunen kiteyttää.

 

Lisätietoja:

Ylijohtaja Tapio Kosunen, OKM, 050 388 0676

Toimitusjohtaja, rehtori Juha Kämäri, SAMK, 044 710 3003

 

KUVA Tapio Kosusesta (vapaasti käytettävissä/kuvaaja Hanna Valtokivi)

 

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 450 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs