Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Oamkista valmistuneet musiikkipedagogit työllistyvät hyvin

Oulun ammattikorkeakoulu

Oamkista valmistuneet musiikkipedagogit työllistyvät hyvin

Tiedote.
Julkaistu: 11.02.2013 klo 08:48
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Musiikkipedagogi (AMK) Elisa Mäkelä selvitti opinnäytetyössään Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuneiden musiikkipedagogien työllistymistä vuoden, kolmen ja viiden vuoden kuluttua valmistumisesta. Tutkimuksesta käy ilmi, että vuosi valmistumisen jälkeen työttömänä ei ollut yhtään musiikkipedagogia, vaan yli 80 prosenttia vastaajista oli määräaikaisessa tai vakituisessa työsuhteessa omalla alalla. Lisäksi musiikin alalla toimittiin yrittäjinä, tehtiin erilaisia keikkoja tai toimittiin muilla tavoin musiikin eri sektoreilla.

Myös kolmen ja viiden vuoden jälkeen työllisyystilanne oli hyvä. Oman alan töitä oli yli 70 prosentilla vastanneista, mutta merkittävintä oli määräaikaisten työsuhteiden muuttuminen vakituisiksi työsuhteiksi. Varsinaista työttömyyttä musiikkipedagogeilla ilmeni vain noin viidellä prosentilla kolmen ja viiden vuoden kuluttua valmistumisesta.

Tutkimuksessa oli mukana 105 vastaajaa. Noin puolet vastanneista oli sijoittunut työelämään Pohjois-Pohjanmaan, Lapin, Kainuun ja Keski-Pohjanmaan alueille.

Mäkelä pohtii opinnäytetyössään, onko musiikin koulutusohjelmien supistaminen linjassa siihen, kuinka hyvin musiikkipedagogit ovat sijoittuneet alan töihin. Löytyykö pienille paikkakunnille ja Lappiin jatkossa riittävästi musiikin ammattilaisia, kun koulutuspaikkoja ollaan lakkauttamassa? Koulutuspaikkojen lakkauttaminen ei Mäkelän mielestä ole oikea vaihtoehto. Sen sijaan tulisi miettiä alueen kulttuurielämän ja musiikin opetuksen näkökulmasta, millä paikkakunnilla musiikin koulutuksen järjestäminen on tarpeellista. Oamkin Kulttuurialan yksiköllä on vakaa asema hyvin työllistyvien musiikkipedagogien kouluttamisessa.

Mäkelä valmistui musiikkipedagogiksi Oamkista joulukuussa 2012. Hänen opinnäytetyönsä Töitä muusikoille? Kyselytutkimus työllistymisestä Oulun seudun ammattikorkeakoulun musiikin koulutusohjelmasta valmistuneille löytyy Theseuksesta: http://publications.theseus.fi/handle/10024/49954

Lisätietoja

Jaana Sariola, yliopettaja, opinnäytetyön ohjaava opettaja, 010 272 3160, jaana.sariola@oamk.fi
Outi Rahko, musiikin koulutusohjelmavastaava, 010 272 2859, outi.rahko@oamk.fi

Oamkin Kulttuurialan yksikkö, musiikin osaamisalue: http://www.oamk.fi/tietoa_oamkista/yksikot/kulttuuri/?sivu=musiikki

Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs