Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Oamkissa yli 600 tuntia kansainvälistä opetusta 4.–8.4.

Oulun ammattikorkeakoulu

Oamkissa yli 600 tuntia kansainvälistä opetusta 4.–8.4.

Tiedote.
Julkaistu: 30.03.2016 klo 12:31
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulussa (Oamk) vietetään 4.­–8.4. kansainvälistä opettajavaihtoviikkoa. Oamkiin saapuu lähes 80 alansa asiantuntijaa 20 maasta ja 43 yhteistyökorkeakoulusta. Jokainen opettaja opettaa viikon aikana noin kahdeksan tuntia eli kansainvälistä opetusta kertyy reilut 600 tuntia. Luvassa on niin luento-, seminaari- kuin workshop-pohjaista opetusta. Mukana ovat kaikki Oamkin koulutusalat eli kulttuuri, liiketalous, luonnonvara-ala, sosiaali- ja terveysala ja tekniikka sekä ammatillinen opettajankoulutus.

Opetuksen lisäksi viikko koostuu yhteistyökokouksista, joissa suunnitellaan tulevaa pedagogista yhteistyötä, opiskelijaliikkuvuuksia sekä Oamkin henkilöstön vastavuoroisia työskentelyjaksoja ulkomailla. Ulkomaalaiset opettajat vievät mukanaan omaan korkeakouluunsa tietoa Oamkista ja Oulusta sekä saavat uusia kumppaneita verkostoonsa. Oamkin opiskelijat puolestaan saavat vierasopettajilta alansa uusia näkökulmia ja henkilöstö erinomaisen tilaisuuden sekä vahvistaa että luoda uusia yhteistyösuhteita.

Poimintoja viikon ohjelmasta, koko ohjelma osoitteessa oamk.fi/itew2016

  • 4.4. kello 11.00–12.00 rehtori Jouko Paason isännöimät avajaiset Kotkantien kampuksella
  • 5.4. kello 9.05–10.45 ja 11.35–13.10 liiketalouden opiskelijat perehtyvät Venäjän talouteen ja markkinoihin St. Petersburg National Research Universityn Irina Sergeevan johdolla Teuvo Pakkalan kadun kampuksella.
  • 5.4. kello 15.00–17.00 ja 6.4. kello 14.00–16.00 konetekniikan opiskelijat pitsaavat tuotekehityksen opintojaksolla syntyneitä ideoitaan vierasopettajista koostuvalle tuomaristolle Kotkantien kampuksella.
  • 6.4. kello 8.45–15.00 sosiaali- ja terveysalan vierasopettajat osallistuvat Professorintien kampuksella järjestettävään Hyvinvointia yhdessä -tapahtumaan tutustuen Oamkin uusiin oppimisympäristöihin sekä osallistumalla opiskelijoiden kanssa yhteistyössä järjestettävään lopputyöseminaariin.
  • 4.–8.4. musiikkia ja tanssia opiskelevat pääsevät Birminghamin konservatorion säveltäjä, tohtori Michael Woltersin luennoille ja workshopeihin Kotkantien kampuksella. Woltersilla on monipuolisen ja kokeellisen musiikin tekemisen kautta laaja-alainen näkemys nykymusiikista, säveltämisestä ja työskentelystä teatterissa.
  • 6.–7.4. kello 10.00–16.00 viestinnän opiskelijat osallistuvat kuuden vierasopettajan järjestämään Quick Labiin teemalla Information is Beautiful. Vierasopettajat opettavat opiskelijoita visualisoimaan tietoa, jota opiskelijat ovat keränneet omasta arkielämästään. Tiedon visualisoinneista järjestetään näyttely Kotkantien kampuksen Galleria O:ssa 8.4. alkaen.
  • 7.4. kello 8.00–14.00 välillä vierasopettajat opettavat luonnonvara-alan opiskelijoille muun muassa maaseutuyrittäjyyttä sekä ympäristö- ja laatuasioita. Niiden lisäksi yksi vierailevista opettajista osallistuu opintojaksolla työn alla olevan Savalojan kylän leikkipuiston sekä laavualueen suunnitteluun ohjaavana opettajana.

Kansainvälisen opettajavaihtoviikon tarkoituksena on tuoda lisää aitoa kansainvälisyyttä Oamkin kampusten arkeen. Yksi keskeinen tavoite on sekä opetuksen ammattilaisten henkilökohtainen että korkeakoulujen välinen verkostoituminen. Oamkin kansainvälistymisen tavoitteena on varmistaa globalisoituvan työelämän ja kansainvälistyvän väestörakenteen edellyttämät valmiudet. Vuosittain Oamkin kampuksilla on noin 500 ulkomaalaista opiskelijaa ja yli sata vierailevaa luennoitsijaa. Oamkista lähtee vuosittain noin 500 henkilöä opiskelu- tai työskentelyjaksoille ulkomaisiin yhteistyökorkeakouluihin

Lisätietoja:     

kansainvälisten asioiden suunnittelija Katja Kurasto, 050 468 3451, katja.kurasto@oamk.fi

kansainvälisten asioiden päällikkö Allan Perttunen, 050 529 0988, allan.perttunen@oamk.fi

Oamk on yksi Suomen arvostetuimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme ammattilaisia ja kehitämme Pohjois-Suomen kilpailukykyä yhdessä työelämän kanssa. Vuosittain meiltä valmistuu lähes 1 500 asiantuntijaa alueen työelämän tarpeisiin. Opetuksesta sekä tutkimus- ja kehitystyöstä vastaa 640 oamkilaista.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs