Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Oamkin vetovoima ammattikorkeakoulujen yhteishaussa kasvoi yli 10 %

Oulun ammattikorkeakoulu

Oamkin vetovoima ammattikorkeakoulujen yhteishaussa kasvoi yli 10 %

Tiedote.
Julkaistu: 04.04.2013 klo 15:10
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Kevään yhteishaussa Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) nuorten suomen­kielisten koulutusohjelmien 1 279 aloituspaikkaa haki 5 848 ensisi­jaista hakijaa. Ensisijais­ten hakijoiden määrä kasvoi yli 200 hakijalla edelliskevään hakijamäärään (5637) verrattuna. Oulun seudun ammattikorkeakoulu oli hakijamäärältään neljänneksi suosituin Metropolian, Tampereen ja Turun ammattikorkeakoulujen jälkeen.

Oamkin nuorten tutkintoon johtavan koulutuksen vetovoimaisimmat (ensisijaisia hakijoita aloituspaikkaa kohti) koulutus­ohjelmat olivat fysioterapia, toimintaterapia, hoitotyö/terveydenhoitotyön sv, sosiaaliala sekä viestintä. Edelliskevääseen verrattuna vetovoima kasvoi eniten tanssinopettajan, talotekniikan ja tietojenkäsittelyn koulutusohjelmissa. Hakijamääriä tarkasteltaessa kasvua kevään 2012 yhteishakuun verrattuna oli eniten tanssinopettajan, tietojenkäsittelyn ja bioanalytiikan koulutusohjelmissa. Hakijamää­rältään suosituin koulutusohjelma oli edelleen lii­ketalous, johon oli 827 ensisijaista hakijaa ja yhteensä hakijoita oli lähes 1 700.

Valtakunnallisesti hakijoita oli noin 76 500, mikä on noin 5 500 hakijaa edellisvuotta enemmän. Aloituspaikkoja oli tarjolla noin 17 400, jossa laskua edelliseen vuoteen on noin 1 000. Koko maassa hakijoita oli keskimäärin 4,4 aloituspaikkaa kohti, kun vastaava luku Oamkissa oli 4,6. Oamkin vetovoima kasvoi yli 10 % edelliskeväästä.

Aikuiskoulutuksen yhteishaussa Oamkin aikuisten tutkintoon johtavan koulu­tuksen 230 aloituspaikkaa haki 692 ensisijaista hakijaa eli 3,0 ensisi­jaista hakijaa aloituspaikkaa kohti. Yhteishaussa mukana olleeseen Oamkin ylempään ammattikor­keakoulututkintoon johtavan koulutuksen 120 aloitus­paikkaa haki 257 ensisijaista hakijaa.

Yhteishaussa olleiden aikuiskoulutusten lisäksi Oamkissa oli samanaikaisesti haku kahteen englanninkieliseen aikuisten tutkintoon johtavaan koulutusoh­jelmaan sekä kahteen englanninkieliseen ylempään ammattikorkeakoulutut­kintoon johtavaan koulutusohjelmaan. Tässä haussa tutkintoon johtaviin kou­lutusohjelmiin tuli 35 hakemusta ja ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin koulutusohjelmiin 89 hakemusta.

Alkuvuodesta järjestetyn vieraskielisen koulutuksen yhteishaussa Oamkissa oli tarjolla englanninkieliset liiketalouden, tietojenkäsittelyn ja tietotekniikan koulutusoh­jelmat. Ensisijaisia hakijoita oli yhteensä 615, joka oli noin 40 ha­kijaa edellisvuotta enemmän.

Hakijamääriin saattaa tarkistusten myötä tulla pieniä muutoksia.

 

Lisätietoja

Opintoasiainpäällikkö Marita Aikio

marita.aikio@oamk.fi, 010 272 2155

 

Vararehtori Jyrki Laitinen

jyrki.laitinen@oamk.fi, 050 344 1733

Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs