Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Oamkin johtamisjärjestelmä fokusoituu koulutukseen ja sen kehittämiseen

Oulun ammattikorkeakoulu

Oamkin johtamisjärjestelmä fokusoituu koulutukseen ja sen kehittämiseen

Tiedote.
Julkaistu: 26.02.2014 klo 14:45
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

TIEDOTE 26.2.2014

Oulun ammattikorkeakoulu Oy:n (Oamk) hallitus päätti 24.2. kokouksessaan Oamkin uudesta organisaatiorakenteesta (liite 1). Uusi johtamisjärjestelmä vahvistaa toiminnan fokusoitumista entistä paremmin koulutukseen ja sen kehittämiseen. Lisäksi se tehostaa johtamista ja yksinkertaistaa hallintorakenteita.

Koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut ovat edenneet siihen vaiheeseen, että ylintä johtoa koskevat neuvottelut on saatu käsitellyksi. Seuraavassa vaiheessa keskitytään eri tulosyksikköjen toimintojen sopeuttamiseen, ja neuvottelujen valmisteluryhmää laajennetaan kyseisistä toiminnoista vastaavilla henkilöillä.

Ylimmän johdon neuvottelujen ja uuden johtamisjärjestelmän tuloksena Oamkin johdossa tapahtuvat seuraavat muutokset: jatkossa on yksi vararehtori entisen kahden sijaan, Tekniikan ja Luonnonvara-alan yksiköiden yhdistyessä 1.8.2014 alkaen Tekniikan yksikön johtaja jatkaa yhdistyneen yksikön johtajana. Muut muutokset liittyvät eläköitymisiin ja nimikemuutoksiin. Uudelleen organisoitumisesta johtuvat nimitykset ja muutokset ovat liitteessä 2.

Yhteistoimintaneuvottelut johtuvat hallitusohjelman ja vuosia 2014–2015 koskevan kehyspäätöksen mukaisista menosäästöistä ja rahoitusleikkauksista opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnon alalla. Leikkaukset ovat mittavat, ja ne kohdistuvat niin Oamkin kuin muiden Suomen ammattikorkeakoulujen toimintaan.

Oamkin toiminnan kehittämistä ovat ohjanneet myös ammattikorkeakoulu-uudistuksen toisen vaiheen tavoitteet, joiden tarkoituksena on siirtää vastuu ammattikorkeakoulujen perusrahoituksesta kokonaan valtiolle ja tehdä ammattikorkeakouluista itsenäisiä oikeushenkilöitä, osakeyhtiöitä.

Ensimmäisessä vaiheessa ammattikorkeakouluja koskevaan lainsäädäntöön tehtiin muutoksia, joilla vauhditettiin ammattikorkeakoulujen rakenteellista uudistamista sekä muutettiin ammattikorkeakoulujen rahoitus kokonaan tuloksellisuusperusteiseksi. Tässä vaiheessa kaikki ammattikorkeakoulut joutuivat hakemaan toimilupaa, joka myönnettiin 24 ammattikorkeakoulun ylläpitäjälle, myös Oulun ammattikorkeakoulu Oy:lle.

Kaiken kaikkiaan ammattikorkeakoulu-uudistuksen tavoitteena on luoda lainsäädännölliset puitteet ja toiminnalliset edellytykset ammattikorkeakoululle, joka on kansainvälisesti arvostettu, itsenäinen ja vastuullinen osaajien kouluttaja, alueellisen kilpailukyvyn rakentaja, työelämän uudistaja ja innovaatioiden kehittäjä.

Oamk on päivittänyt myös strategiansa vastaamaan muuttuneita toimintaympäristön haasteita ja uutta ylläpitomuotoa. Uudistetussa strategiassaan Oamk profiloituu monialaisuutta, alueen vahvaa tieto- ja viestintäteknologiaosaamista hyödyntävänä osaajana, alueen innovaatiotoiminnan aktiivisena kehittäjänä sekä Pohjois-Suomen ammatillisten opettajien kouluttajana. Strategiset valinnat – kuten uudet painoalat Tulevaisuuden terveys ja hyvinvointi sekä Energia, luonnonvarat ja ympäristö – on linjattu yhteensopiviksi Oulun kaupungin, koko seutukunnan sekä Oulun innovaatioallianssin (OIA) kanssa.

Oamk Oy:n hallitus arvioi, että Oamkin toimintaympäristö, erinomainen tuloksellisuuskehitys sekä yhdessä henkilöstön kanssa etsittävät ratkaisut antavat hyvät lähtökohdat kehittyä maan johtavaksi ammattikorkeakouluksi.

Lisätietoja: toimitusjohtaja, rehtori Jouko Paaso, 044 556 8200

Liitetiedostot

Oulun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 8 000 opiskelijaa ja 750 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs