Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Oamkin irtisanomiset ja lomauttamiset käynnissä

Oulun ammattikorkeakoulu

Oamkin irtisanomiset ja lomauttamiset käynnissä

Tiedote.
Julkaistu: 30.04.2014 klo 14:43
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Tiedote 30.4.2014

Oulun ammattikorkeakoulussa (Oamk) meneillään olevilla sopeuttamistoimenpiteillä haetaan noin 3 miljoonan euron pysyviä säästöjä vuosikustannuksissa, jotta ammattikorkeakoulun toiminta ja talous voidaan sopeuttaa opetus- ja kulttuuriministeriön rahoitusleikkausten edellyttämälle tasolle.

Sopeuttamisten lähtökohtana oli opetustoiminnan turvaaminen hallituksen edellyttämällä tavalla. Tarvittavia säästöjä saadaan muun muassa toimintaa uudelleen järjestämällä, keskittämällä toimintoja suurempiin yksiköihin, yhdistämällä yksikköjä sekä yhdistämällä ja/tai vähentämällä tehtäviä niissä koulutusyksiköissä, joissa opiskelijamäärät ovat vähentyneet.

Irtisanottavien työntekijöiden määrä on 25, joka jakautuu siten, että opetushenkilöstöä irtisanotaan 6 ja muuta henkilöstöä 19. Lisäksi 28 määräaikaisen työntekijän työsuhde päättyy määräajan päätyttyä. Vuonna 2014 jää lisäksi eläkkeelle 14 työntekijää.

Oulun ammattikorkeakoulussa henkilöstö joudutaan sopeuttamistoimenpiteenä lomauttamaan määräaikaisesti kahden viikon ajaksi (yhteensä 10 työpäiväksi) vuonna 2014. Lomautuksen ulkopuolelle on rajattu sellaiset määräaikaisessa työsuhteessa olevat työntekijät, jotka eivät tee työtä vakituisen työntekijän sijaisena. Opetushenkilöstön lomautuksien vaikutuksista opetustoimintaan tullaan tiedottamaan opiskelijoille erikseen.

Osakeyhtiön hallituksen linjaamien voimakkaimmin sopeutettavien toimintojen osalta toimenpiteet on suoritettu Viestintäpalveluiden ja Raahen kampuksen osalta. Tekniikan ja Luonnonvara-alan yksiköiden yhdistämiseen liittyvät irtisanomiset ovat kesken, koska kaikkia henkilöitä, joita sopeuttamiset koskevat, ei ole ollut mahdollista vielä tavata. Samoin Kirjaston keskitetyn kampusmallin toteuttamiseen liittyvät henkilöstöä koskevat toimenpiteet ovat vielä meneillään.

Viestintäpalveluissa 4 henkilöä on sanottu irti, joista yhdelle on ollut tarjota työtä muualla Oamkissa. Lisäksi kaikki määräaikaiset työsuhteet päättyvät.

Raahen kampuksella jäljellä olevat toiminnot siirretään Ouluun. Tämän johdosta irtisanomisuhan alla oli 16 työntekijää, joista 10 työntekijälle voitiin tarjota vastaavaa tehtävää tai muuta työtä Oulun kampuksilla. Irtisanomiset kohdistuivat yhteensä 6 henkilöön. Tuotantostudion laitteistolle ollaan aktiivisesti hakemassa uutta omistajaa ensisijaisesti Raahesta. Raahessa jäljellä olevien opiskelijoiden opiskelumahdollisuudet turvataan, esimerkiksi monimuoto-opetuksella ja integroitumisella Oulun ryhmiin.

Rehtori Jouko Paaso toteaa, että meneillään olevat toimet ovat valitettavia, mutta välttämättömiä. Irtisanomiset ja lomauttamiset ovat kesken, joten tarkempien tietojen antaminen tässä vaiheessa ei ole mahdollista.

Lisätietoja: toimitusjohtaja, rehtori Jouko Paaso, 044 556 8200

Oulun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Palvelemme alueen työ- ja elinkeinoelämän sekä kulttuurin tarpeita ja vastaamme Pohjois-Suomen ammattikorkeakoulun monimuotoisuudesta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs