Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Oamkin 3D-virtuaalilaboratorio vastaa tietomallipohjaisen rakennussuunnittelun tarpeisiin

Oulun ammattikorkeakoulu

Oamkin 3D-virtuaalilaboratorio vastaa tietomallipohjaisen rakennussuunnittelun tarpeisiin

Tiedote.
Julkaistu: 12.10.2015 klo 13:24
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) 3D-virtuaalilaboratorio Cavessa on kesän 2015 aikana tehty mittavat laitteisto- ja ohjelmistoinvestoinnit. Niiden ansiosta tilaa voidaan hyödyntää paremmin tietomallipohjaisessa rakennussuunnittelussa. Cavessa voidaan visualisoida ja esittää rakennettua ympäristöä kaksi- tai kolmiulotteisena.

Tehtyjen päivitysten ansiosta 3D-pohjaisia CAD-malleja ei tarvitse konvertoida, vaan niiden katselmointi tapahtuu suoraan suunnitteluohjelmiston kautta. Tämä varmistaa relevantin tiedon siirtymisen suunnittelijoilta suunnittelijoille. Se myös alentaa kustannuksia rakennuksen koko elinkaaren ajan, mikä tukee osaltaan kestävää kehitystä.

Virtuaalilaboratorion käyttö rakennusten suunnittelussa on kestävän kehityksen mukaista. Malli vastaa todellisuutta ja kertoo käytännön totuuden paremmin kuin pelkät piirustukset. Mahdolliset ongelmakohdat voidaan korjata jo suunnitteluvaiheessa sen sijaan, että niitä korjattaisiin vasta vuosien käytön jälkeen.

Cavea käytetään sekä opetuksessa että tutkimustyössä. Ensisijaisena kohderyhmänä ovat rakennustekniikan toimijoiden tutkimus- ja kehityshankkeet, mutta tilaa voidaan hyödyntää myös kulttuurin ja matkailun aloilla. Tähän mennessä yhteistyötä on tehty esimerkiksi VTT:n, Pöyryn, UKI Arkkitehdit Oy:n ja Oulun kaupungin kanssa. Virtuaalilaboratorio sijaitsee Oamkin Kotkantien kampuksella (Kotkantie 1, Oulu).

Caven laitteisto- ja ohjelmistoinvestoinnit mahdollisti elokuussa 2015 päättynyt hanke, joka on Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) osarahoittama Pohjois-Pohjanmaan liiton kautta.

Lisätietoja:

Janne Kumpuoja, laboratorioinsinööri, 050 317 4653, janne.kumpuoja@oamk.fi

cave.oamk.fi

Liitetiedostot

Oamk on yksi Suomen arvostetuimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme ammattilaisia ja kehitämme Pohjois-Suomen kilpailukykyä yhdessä työelämän kanssa. Vuosittain meiltä valmistuu lähes 1 500 asiantuntijaa alueen työelämän tarpeisiin. Opetuksesta sekä tutkimus- ja kehitystyöstä vastaa 640 oamkilaista.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs