Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Oamkin 3D-virtuaalilaboratorio Cave otettu käyttöön

Oulun ammattikorkeakoulu

Oamkin 3D-virtuaalilaboratorio Cave otettu käyttöön

Tiedote.
Julkaistu: 25.09.2012 klo 08:43
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) 3D-virtuaalilaboratorio Cave on valmistunut ja otettu käyttöön. Cavessa voidaan visualisoida ja esittää rakennettua ympäristöä kaksi- tai kolmeulotteisena. Tilaa voidaan käyttää sekä opetuksessa että tutkimustyössä. Caven ensisijaisena kohderyhmänä ovat rakennustekniikan toimijoiden tutkimus- ja kehityshankkeet, mutta tilaa on mahdollista hyödyntää myös kulttuurin ja matkailun aloilla.

3D-virtuaalilaboratorion näkyvä 38 neliömetrin kuvapinta on 180 astetta ja 5 700 x 1 200 pikseliä. Kuvapinnan muodostavat noin kolmetoista metriä pitkä kaareva projisointipinta sekä osittainen lattiaprojisointi. Kuvan tuottavat kahdeksan huipputehokasta teräväpiirtoprojektoria. Kuvapinnan sisältö voi olla CAD-pohjaista tai puhdasta videota. Ympäristö mahdollistaa muun muassa liikkumisen virtuaalisessa tilassa, ja konkretiaa kokemukseen tuovat 1:1 mittakaava, tarkka visuaalinen mallinnus sekä tarvittaessa tilaääni.

Virtuaalilaboratorion käyttö rakennusten suunnittelussa on kestävän kehityksen mukaista. Virtuaalimalli vastaa todellisuutta ja kertoo käytännön totuuden paremmin kuin pelkät piirrustukset, joten mahdolliset ongelmakohdat voidaan korjata suunnitteluvaiheessa sen sijaan, että niitä korjattaisiin kalliisti vasta vuosien käytön jälkeen.

Oamk on aluevaikuttaja, joka tekee monipuolista yhteistyötä seudun yritysten ja yhteisöjen kanssa ennakoiden, tutkien ja reagoiden. Cavessa käytettävän tekniikan toimittaja on Kaukomarkkinat, ja alusta asti kehitystyössä yhteistyökumppanina on ollut UKI Arkkitehdit. Vuoden 2011 alussa käynnistynyt 3D-kehitysympäristö-hanke, joka mahdollisti Caven rakentamisen, on Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) osarahoittama Pohjois-Pohjanmaan liiton kautta.

Cave sijaitsee Oulussa Kotkantien kampuksella, Oamkin Tekniikan yksikössä.

Lisätietoja

Jussi Kangasoja, projektipäällikkö, 050 574 2667, jussi.kangasoja@oamk.fi

cave.oamk.fi

Liite: Kuva Kaisa Tiri. Kuvateksti: Cavessa voi tutustua tiloihin jo ennen niiden rakentamista.

 

Liitetiedostot

Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs