Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Oamkille 44 uutta aloituspaikkaa

Oulun ammattikorkeakoulu

Oamkille 44 uutta aloituspaikkaa

Tiedote.
Julkaistu: 19.05.2014 klo 13:09
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Hallitus on myöntänyt Oulun ammattikorkeakoululle (Oamk) 44 uutta aloituspaikkaa sosiaali- ja terveys- sekä tekniikan aloille. Ensihoitajakoulutus saa 24 ja rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutus (infrarakennustekniikka) saa 20 uutta aloituspaikkaa. Lisäysten kohdentamisesta on päätetty Oamkin tekemän hakemuksen perusteella.

Oamk perusteli lisäaloituspaikkojen tarpeen rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutukseen sillä, että ydinvoimala sekä väylä- ja kaivosteollisuuden hankkeet lisäävät infra-alan työvoimatarvetta, johon ei nykyisellä aloituspaikkamäärällä voida vastata. Ensihoitajakoulutuksen lisäaloituspaikkojen tarvetta perusteltiin Pohjois-Suomen ensihoidon osaajien huomattavalla vajeella ja sillä, että Oamk on ainoa ensihoitajien kouluttaja alueella. Lisäksi Oamkin ensihoitajaopiskelijat ovat menestyneet hyvin valtakunnallisessa osaamisen arvioinnissa.

Hallituksen korkeakoulujen hakijasuman purkua koskevan päätöksen mukaisesti korkeakouluihin jaetaan vuosina 2014–2015 yhteensä 3 000 lisäaloituspaikkaa, joista ammattikorkeakoulut saavat 1 493. Uudet aloituspaikat suunnataan työvoimatarpeiden sekä kasvun ja kilpailukyvyn kannalta keskeisille aloille. Ammattikorkeakoulujen lisäyksistä lähes 80 prosenttia kohdentuu sosiaali- ja terveysalalle, jolla on sekä työvoimatarvetta että hakijapainetta. Muista aloituspaikkalisäyksistä suurin osa kohdentuu liiketalouteen ja tekniikan alaan.

Aloituspaikkojen lisäämisellä ja korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistamisella pidennetään työuria ja vähennetään välivuosia vauhdittamalla opiskelijoiden siirtymistä korkeakouluopintoihin. Koulutuslisäykset käynnistetään laajentamalla syksyllä 2014 alkavan koulutuksen sisäänottoa. Uudistus tarjoaa 1 500 uudelle opiskelijalle mahdollisuuden aloittaa opinnot yhteiskunnan kannalta tarpeellisilla aloilla.

Lisätietoja: vararehtori Jyrki Laitinen, 050 344 1733

Oulun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Palvelemme alueen työ- ja elinkeinoelämän sekä kulttuurin tarpeita ja vastaamme Pohjois-Suomen ammattikorkeakoulun monimuotoisuudesta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs