Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Oamkiin uusi pelialan koulutuskokonaisuus

Oulun ammattikorkeakoulu

Oamkiin uusi pelialan koulutuskokonaisuus

Tiedote.
Julkaistu: 22.03.2012 klo 08:45
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun seudun pelialan tarpeisiin on räätälöity uusi koulutuskokonaisuus nimeltä Oulu Game Lab, jonka toiminta käynnistyy Oulun seudun ammattikorkeakoulussa (Oamk) ensi syksynä. Oamkin rehtori Jouko Paaso ilmoitti asiasta tänään torstaina 22.3. Game Spring Oulu -seminaarin avajaispuheessaan.

Oulu Game Labin oppimisympäristönä hyödynnetään Oamkin Liiketalouden, Tekniikan ja Kulttuurialan yksiköiden, yrityshautomon sekä useiden menossa olevien hankkeiden käytössä olevia projektioppimis- ja koulutustiloja. Koulutuksen lisäksi Oulu Game Labissa tarjotaan fasiliteetteja peliprojekteille. Kaikessa tässä tullaan hyödyntämään täysin uusia sekä jo olemassa olevia koulutussisältöjä.

– Lähtökohtaisesti tuleva peli- ja konseptikoulutus suunnataan niille opiskelijoille, joilla on jo valmiiksi alaan liittyvää todellista harrastuneisuutta sekä parhaat mahdolliset edellytykset kehittyä alan osaajiksi, Paaso kertoi puheessaan.

Koulutuksessa toteutettavat projektit tulevat alan yrityksiltä Oulusta ja koko Suomesta. Näin sekä yritykset että opiskelijat ovat mahdollisimman motivoituneita. Opiskelijoiden omat peli-ideat viedään eteenpäin alan ammattilaisten ohjauksessa. Jos opiskelijat haluavat perustaa oman yrityksen, heitä auttavat jo 10 vuotta toiminut Oamkin yrityshautomo sekä uuden koulutuskokonaisuuden syntymiseenkin vaikuttanut BusinessOulu.

Koulutuksessa halutaan tehdä läheistä yhteistyötä myös Kajaanin ammattikorkeakoulun pelikoulutuksen kanssa. Pelialan kehittäminen on Oamkin 2015 strategian kahden keskeisen fokusalueen eli kulttuurin ja luovien alojen (creative industries) sekä Internet ja ICT -sektorin leikkauspisteessä. Oamkin eri yksiköissä on jo vuosia annettu kasvua tukevaa pelialan koulutusta.

Lisätietoja

Jussi Haukkamaa, lehtori ja painoalakoordinaattori, 050 570 0900, jussi.haukkamaa@oamk.fi

Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs