Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Oamkiin kaksi vararehtoria

Oulun ammattikorkeakoulu

Oamkiin kaksi vararehtoria

Tiedote.
Julkaistu: 05.02.2013 klo 08:10
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun seudun ammattikorkeakoulu (Oamk) saa organisaatiomuutoksen myötä toisen vararehtorin. Nykyisen vararehtori Risto Kimarin lisäksi vararehtorin virkaan (koulutus ja tk) on nimitetty vs. Tekniikan yksikön johtaja, yliopettaja, TkT Jyrki Laitinen ajalle 1.3.2013–31.12.2014. Oulun seudun koulutuskuntayhtymän (Osekk) yhtymähallitus päätti toisen viran perustamisesta maanantaina 4.2.

Vararehtori Risto Kimarin tehtävänä on toimia rehtorin sijaisena ja lisäksi toimikausittain sovittavalla tavalla vastata muun muassa Oamkin strategiatyön valmistelusta, toimeenpanosta ja seurannasta, toiminnanohjausjärjestelmän ajantasaisuudesta sekä (laatujärjestelmän) auditointiin valmistautumisesta. Kimarin vastuualuetta laajennetaan jatkossa siten, että vararehtori vastaa myös muista palvelukokonaisuuksista.

Toisen vararehtori Jyrki Laitisen päävastuualueena tulee olemaan koulutus ja tk-toimintojen johtaminen ja kehittäminen. Tehtävään tulee kuulumaan koulutusta tuottavien yksiköiden johtamisen lisäksi vastuu opintoasioiden, tk-toimintojen sekä kansainvälistymiseen liittyvien asioiden johtamisesta. Vararehtori (koulutus ja tk) toimii rehtorin toisena sijaisena.

Ammattikorkeakoululain 13 §:n mukaan ammattikorkeakoulussa voi olla yksi tai useampi vararehtori sen mukaan kuin ammattikorkeakoulun ylläpitäjä päättää. Ammattikorkeakoululain mukaan vararehtorit ja muun ylimmän johdon nimittää tai ottaa ammattikorkeakoulun ylläpitäjä. Oamkin ylläpitäjä on Osekk. Useissa muissakin ammattikorkeakouluissa on käytössä malli, jossa rehtorin alaisuudessa on kaksi vararehtoria.

Lisätietoja

Jouko Paaso, rehtori, 044 556 8200

Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs