Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Oamk viidenneksi suosituin ammattikorkeakoulu kevään yhteishaussa

Oulun ammattikorkeakoulu

Oamk viidenneksi suosituin ammattikorkeakoulu kevään yhteishaussa

Tiedote.
Julkaistu: 10.04.2015 klo 10:56
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Torstaina 9.4. päättyneessä korkeakoulujen yhteishaussa Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) oli hakijamäärältään Suomen viidenneksi suosituin ammattikorkeakoulu Metropolian, Tampereen, Turun ja Laurea-ammattikorkeakoulun jälkeen. Ensisijaisia hakijoita Oamkiin oli yhteensä 5 776. Aloituspaikkoja syksyllä alkaviin koulutuksiin on yhteensä 1 730.

Hakijamäärältään Oamkin suosituin koulutus oli liiketalous, jonka 195 aloituspaikkaa haki 482 ensisijaista hakijaa. Vetovoimaisin koulutus oli ensihoito, johon oli yli 11 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohti. Seuraavaksi vetovoimaisimpia hakukohteita olivat fysioterapeutti- ja terveydenhoitajakoulutukset. Ylemmistä ammattikorkeakoulututkinnoista vetovoimaisin oli yrittäjyys ja liiketoimintaosaaminen, johon oli yli kolme ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohti.

Valtakunnallisesti hakijoita oli yhteensä noin 154 000. Hakijoista 88 500 haki ensisijaisesti ammattikorkeakouluun. Aloituspaikkoja ammattikorkeakoulusektorilla oli tarjolla noin 27 500. Hakijamäärät eivät ole vertailukelpoisia aiempien vuosien lukuihin, koska aiemmin yliopistoihin oli oma yhteishaku, ja ammattikorkeakouluissa puolestaan järjestettiin neljä erillistä yhteishakua.

Vieraskielisen koulutuksen valintakokeet järjestetään huhtikuussa ja suomenkielisen koulutuksen touko–kesäkuun vaihteessa. Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan viimeistään 1.7.2015.

Lisätietoja:

opiskelijapalvelupäällikkö Marita Aikio, 050 383 8442, marita.aikio@oamk.fi

Oamk on yksi Suomen arvostetuimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme ammattilaisia ja kehitämme Pohjois-Suomen kilpailukykyä yhdessä työelämän kanssa. Vuosittain meiltä valmistuu lähes 1 500 asiantuntijaa alueen työelämän tarpeisiin. Opetuksesta sekä tutkimus- ja kehitystyöstä vastaa 640 oamkilaista.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs