Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Oamk vastaa ICT-alan rakennemuutokseen kahdella muuntokoulutuksella

Oulun ammattikorkeakoulu

Oamk vastaa ICT-alan rakennemuutokseen kahdella muuntokoulutuksella

Tiedote.
Julkaistu: 29.09.2015 klo 12:01
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) järjestää yhteistyössä Kajaanin ammattikorkeakoulun (KAMK) kanssa kaksi ICT-alan muuntokoulutusta. Haettavaksi on tulossa insinöörin tutkintoon johtava tieto- ja viestintätekniikan koulutus sekä IT-tradenomin tutkintoon johtava tietojenkäsittelyn koulutus. Hakuaika on 1.–15.10. Aloituspaikkoja on yhteensä 75.

Koulutusten taustalla on ICT 2015 -ohjelma ja sen tavoitteiden tukeminen sekä alan rakennemuutoksen nopeuttaminen ja haittavaikutusten minimoiminen. Oamkin ja KAMK:n yhteistyön ansiosta koulutukset ovat laajempia ja syvempiä kuin yhden ammattikorkeakoulun järjestämänä. Lisäksi yhteistyöllä saavutetaan parempi palvelutaso opiskelijalle, lisäarvoa tutkinnolle sekä laajempi maantieteellinen kattavuus.

Muuntokoulutusten avulla voi opiskella aiemmin kesken jääneen tradenomin tai insinöörin tutkinnon loppuun tai päivittää vanhan tutkinnon ammattikorkeakoulututkinnoksi. Koulutuksiin valittavilta edellytetään alan opintoja ja/tai alan työkokemusta. Tutkinnot voi suorittaa kahdessa vuodessa, ja myös opiskelu työn ohessa on mahdollista. Koulutukset järjestetään monimuotototeutuksina. Tradenomitutkinnon voi lisäksi suorittaa kokonaan verkko-opintoina, jolloin opiskelu onnistuu paikkakunnasta riippumatta.

Koulutusten infotilaisuus järjestetään torstaina 1.10. kello 16.00 Oamkin Teuvo Pakkalan kadun kampuksella (Teuvo Pakkalan katu 19, Oulu). Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki koulutuksista kiinnostuneet. Osallistua voi lisäksi etäyhteyden välityksellä. Lisätietoa tilaisuudesta ja siihen osallistumisesta voi kysyä osoitteesta ict-muuntokoulutus@oamk.fi.

Lisätietoa koulutuksista saa osoitteesta u.oamk.fi/muuntokoulutukset.

Oamkiin lähes tuhat hakijaa syksyn yhteishaussa

Syksyn korkeakoulujen yhteishaussa Oamkiin haki yhteensä 974 hakijaa, joista ensisijaisia oli 502. Aloituspaikkoja on 125 eli jokaista aloituspaikkaa kohden oli keskimäärin kahdeksan hakijaa. Haettavana olivat konetekniikan sekä rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörikoulutukset, kirjasto- ja tietopalvelualan tradenomikoulutus sekä sairaanhoitajan koulutus. Hakijamäärältään suosituin oli Oulaisissa järjestettävä sairaanhoitajakoulutus, jonka 40 aloituspaikkaa haki yhteensä 429 hakijaa.

Lisätietoja:

Tradenomikoulutus
Lehtori Sinikka Viinikka, Oamk, 040 141 5356, sinikka.viinikka@oamk.fi

Insinöörikoulutus
Projektipäällikkö Joona Tolonen, Kajaanin ammattikorkeakoulu, 044 710 1516, joona.tolonen@kamk.fi  

Syksyn korkeakoulujen yhteishaku
Opiskelijapalvelupäällikkö Marita Aikio, Oamk, 050 383 8442, marita.aikio@oamk.fi

Oamk on yksi Suomen arvostetuimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme ammattilaisia ja kehitämme Pohjois-Suomen kilpailukykyä yhdessä työelämän kanssa. Vuosittain meiltä valmistuu lähes 1 500 asiantuntijaa alueen työelämän tarpeisiin. Opetuksesta sekä tutkimus- ja kehitystyöstä vastaa 640 oamkilaista.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs