Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Oamk on Pohjois-Suomen suosituin korkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu

Oamk on Pohjois-Suomen suosituin korkeakoulu

Tiedote.
Julkaistu: 07.04.2016 klo 14:15
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Tiedotetta korjattu 8.4. Hakijamäärältään Oamkin suosituin koulutus oli sosionomikoulutus, ei liiketalouden koulutus, joka oli toiseksi suosituin.

Keskiviikkona 6.4. päättyi korkeakoulujen kevään yhteishaun toinen hakuaika. Oulun ammattikorkeakouluun (Oamk) haki kevään yhteishaussa yhteensä 5 429 ensisijaista hakijaa. Ensimmäinen hakuaika järjestettiin 8.–27.1., jolloin Oamkissa haettavana olivat englanninkieliset ammattikorkeakoulututkintoon johtavat koulutukset. Toisena hakuaikana 16.3.–6.4. haettavana olivat suomenkieliset ammattikorkeakoulu- ja ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavat koulutukset. Aloituspaikkoja Oamkissa syksyllä alkaviin koulutuksiin on yhteensä 1 706.

Hakijamäärältään Oamkin suosituin koulutus oli sosionomikoulutus, jonka 90 aloituspaikkaa haki 588 ensisijaista hakijaa. Vetovoimaisin koulutus oli fysioterapia, johon oli lähes 11 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohti. Seuraavaksi vetovoimaisimpia hakukohteita olivat ensihoitaja- ja terveydenhoitajakoulutukset. Ylemmistä ammattikorkeakoulututkinnoista vetovoimaisin oli yrittäjyys ja liiketoimintaosaaminen, johon oli yli kolme ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohti.

Valtakunnallisesti aloituspaikkoja oli reilut 50 000, ja hakijoita oli yhteensä noin 152 000. Hakijoista 54 prosenttia haki ensisijaisesti ammattikorkeakouluihin.

Korkeakoulut velvoitettiin tämän kevään yhteishausta alkaen varaamaan osa aloituspaikoista ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville. Hakijoista 121 000 eli noin 80 prosenttia oli ensikertalaisia. Oamk on varannut 75 prosenttia aloituspaikoista ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville. Loput 25 prosenttia aloituspaikoista täytetään paremmuusjärjestyksessä ensikertalaishakijoiden ja muiden hakijoiden joukosta.

Englanninkielisen koulutuksen valintakokeet järjestetään huhtikuussa ja suomenkielisen koulutuksen touko- ja kesäkuussa. Opiskelijavalinnasta ilmoitetaan viimeistään 1.7.2016.

Lisätietoja:

opiskelijapalvelupäällikkö Marita Aikio, 050 383 8442, marita.aikio@oamk.fi

Oamk on yksi Suomen arvostetuimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme ammattilaisia ja kehitämme Pohjois-Suomen kilpailukykyä yhdessä työelämän kanssa. Vuosittain meiltä valmistuu lähes 1 500 asiantuntijaa alueen työelämän tarpeisiin. Opetuksesta sekä tutkimus- ja kehitystyöstä vastaa 640 oamkilaista.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs