Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Oamk neljänneksi suosituin – hakijamäärä kasvoi yli kahdeksan prosenttia

Oulun ammattikorkeakoulu

Oamk neljänneksi suosituin – hakijamäärä kasvoi yli kahdeksan prosenttia

Tiedote.
Julkaistu: 02.04.2014 klo 10:36
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) nuorten tutkintoon johtavaan koulutukseen haki 6 340 ensisijaista hakijaa 1.4. päättyneessä ammattikorkeakoulujen yhteishaussa. Ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi lähes 500 hakijalla edelliskevääseen verrattuna. Oamk oli hakijamäärältään Suomen neljänneksi suosituin ammattikorkeakoulu heti Metropolian, Tampereen ja Turun ammattikorkeakoulujen jälkeen. Aloituspaikkoja Oamkissa syksyllä alkavaan koulutukseen on 1 279, mikä on saman verran kuin kevään 2013 yhteishaussa.

Hakijamäärältään suosituin oli liiketalouden koulutus, jonka 170 aloituspaikkaa haki 757 ensisijaista hakijaa. Yhteensä liiketalouden koulutukseen haki lähes 1 600 hakijaa. Vetovoimaisin koulutus (eniten hakijoita aloituspaikkaa kohden) oli ensihoidon koulutus 456 ensisijaisella hakijallaan. Ensihoidon koulutuksessa on 25 aloituspaikkaa, eli yhtä aloituspaikkaa haki yli 18 hakijaa. Seuraavaksi vetovoimaisimmat koulutukset olivat fysioterapeutti-, terveydenhoitaja- ja toimintaterapeuttikoulutukset.

Uutena alkavan rakennus- ja yhdyskuntatekniikan rakennusarkkitehtikoulutuksen 30 aloituspaikkaa haki 236 ensisijaista hakijaa. Näin ollen koulutuksen vetovoimaisuus on hieman alle kahdeksan hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohden.

Valtakunnallisesti hakijoita oli noin 76 900, mikä on noin 350 hakijaa enemmän kuin kevään 2013 yhteishaussa. Aloituspaikkoja oli tarjolla noin 17 340, mikä on lähes sama kuin edelliskeväänä, jolloin aloituspaikkoja oli 17 395. Koko maassa hakijoita oli keskimäärin 4,4 aloituspaikkaa kohti, kun vastaava luku Oamkissa oli 5,0. Oamkin vetovoima kasvoi lähes yhdeksän prosenttia edelliskeväästä.

Yhteishaussa mukana olleen aikuisten tutkintoon johtavan koulutuksen 115 aloituspaikkaa haki 575 hakijaa. Yhtä aloituspaikkaa kohden oli keskimäärin kolme hakijaa, mikä on saman verran kuin edelliskeväänä. Hakijamäärältään suosituin aikuisten tutkintoon johtava koulutus oli liiketalouden koulutus, johon haki 167 ensisijaista hakijaa.

Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa on 115 aloituspaikkaa, joita haki 164 ensisijaista hakijaa. Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavan koulutuksen vetovoima laski edelliskeväästä, jolloin ensisijaisia hakijoita oli noin 250. Hakijamäärän laskuun on vaikuttanut osaltaan se, että edelliskevään neljän koulutuksen sijasta nyt haussa oli kolme koulutusta.

Hakijamääriin saattaa tarkistusten myötä tulla pieniä muutoksia.

Lisätietoja: opiskelijapalvelupäällikkö Marita Aikio, marita.aikio@oamk.fi, 010 272 2155

Oulun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 8 000 opiskelijaa ja 750 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs