Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Oamk jättää toimilupahakemuksensa tänään

Oulun ammattikorkeakoulu

Oamk jättää toimilupahakemuksensa tänään

Tiedote.
Julkaistu: 30.09.2013 klo 11:31
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun seudun ammattikorkeakoulu (Oamk) jättää toimilupahakemuksensa opetus- ja kulttuuriministeriölle tänään.

Oamk on toimilupahakemukseen liittyen uusinut strategiansa, jossa on määritelty ammattikorkeakoulun toiminnan keskeiset linjaukset tuleville vuosille.

Oamk on määritellyt tehtäväkseen


  • palvella alueen työ- ja elinkeinoelämän sekä kulttuurin tarpeita

  • vastata Pohjois-Suomen ammattikorkeakoulutuksen monimuotoisuudesta.

Visiokseen vuodelle 2020 Oamk määrittelee Osaamisella hyvinvointiin – Oamk, parasta ammattikorkeakouluosaamista pohjoisen hyväksi. Oamkin toimintaa ohjaavat asiakaslähtöisyys, asiantuntijuus, tuloksellisuus ja yhteisöllisyys.

Strategiassaan Oamk ilmoittaa profiloituvansa monialaisuutta, alueen vahvaa tieto- ja viestintäteknologiaosaamista hyödyntävänä osaajana, alueen innovaatiotoiminnan aktiivisena kehittäjänä sekä Pohjois-Suomen ammatillisten opettajien kouluttajana. Oamk toteuttaa toiminta-alueen yhteisesti linjattuja kehitystavoitteita osana kansainvälisesti korkeatasoista alueellista innovaatiokeskittymää erityisesti seuraavilla painoaloilla:


  • tulevaisuuden terveys ja hyvinvointi

  • energia, luonnonvarat ja ympäristö.

Painoalojen lisäksi koko korkeakouluyhteisön yhteisiä teemoja ovat seuraavat:


  • älykäs oppiminen

  • innovatiiviset tuotteet ja palvelut sekä

  • yrittäjyys ja uusi liiketoiminta.

Kaikki ammattikorkeakoulut joutuvat jättämään toimilupahakemuksen liittyen ammattikorkeakoululain uudistukseen. Rehtori Jouko Paason mukaan erityisenä haasteena ammattikorkeakouluilla on rahoitukseen kohdistuva keskimäärin 18 prosentin leikkaus vuoden 2012 tasosta vuoteen 2015; Oamkin leikkaus on noin 12 prosenttia. Useimmat ammattikorkeakoulut ovat joutuneet yt-menettelyihin, joiden seurauksena on ilmoitettu irtisanomisesta; Oamk ei yhtenä kolmesta ammattikorkeakoulusta ole niihin joutunut, kertoo Paaso.

Toimilupahakemuksessaan Oamk ilmoittaa säilyttävänsä koulutusohjelmapalettinsa entisessä laajuudessa, mutta koulutusvolyymit pienenevät Oamkissa tekniikan, luonnonvara-alan ja kulttuurin koulutuksessa jo aiemmin tehtyjen aloituspaikkaleikkausten seurauksena. Koulutusvolyymiin on tulossa pientä kasvua sosiaali- ja terveysalalla.

Ammattikorkeakoulujen nykyisten toimilupien voimassaolo päättyy ensi vuoden vaihteessa. Samasta ajankohdasta lukien valtioneuvosto tulee myöntämään uudet toimiluvat lakimuutokseen sisältyvien uudistettujen myöntämisperusteiden mukaisesti.

Valtioneuvosto päättää toimiluvista vuoden 2013 loppuun mennessä, ja uudet toimiluvat tulevat voimaan 1.1.2014 alkaen. Uusien toimilupien myöntämisessä korostuvat koulutustarpeen lisäksi toiminnan laatuun, vaikuttavuuteen ja tehokkuuteen liittyvät näkökohdat. Toimiluvissa määrätään muun muassa siitä, mitä tutkintoja ja tutkintonimikkeitä kukin ammattikorkeakoulu antaa (ns. koulutusvastuu).

Lisätietoja

Jouko Paaso, toimitusjohtaja, rehtori, 044 556 8200, jouko.paaso@oamk.fi

Oulun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs