Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Oamk jatkaa korkeakouluverkon kehittämistä rakentavassa yhteistyön hengessä

Oulun ammattikorkeakoulu

Oamk jatkaa korkeakouluverkon kehittämistä rakentavassa yhteistyön hengessä

Tiedote.
Julkaistu: 16.02.2012 klo 09:00
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) hallitus päätti kokouksessaan 15.2. vastauksestaan opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) esittämiin aloituspaikkaleikkauksiin. OKM esitti lokakuussa yhteensä 99 nuorten tutkintoon johtavan koulutuksen aloituspaikan leikkaamista. Vähennys esitettiin kohdistettavaksi vuodesta 2013 alkaen kulttuurin, luonnonvara- ja ympäristöalan sekä tekniikan ja liikenteen alan koulutukseen. Lisäystä ministeriö kaavaili yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon koulutukseen. Yhteensä vähennysten vaikutus on 99 aloituspaikkaa eli 6,6 prosenttia koko Oamkin aloituspaikoista. Kipeimmin ehdotetut leikkaukset olisivat kohdistuneet luonnonvara- ja ympäristöalaan, jota ehdotettiin lakkautettavaksi kokonaan. Myös sosiaali- ja terveysalan Oulaisten kampuksen toimintoja pyydettiin tarkastelemaan kriittisesti.

Oamkin hallitus linjasi leikkausten kokonaismääräksi esityksen mukaisen 99 aloituspaikkaa. Päätös syntyi perusteellisen valmistelun sekä henkilöstö- ja sidosryhmien kuulemisten jälkeen. Linjaukset käsiteltiin myös Oulun seudun koulutuskuntayhtymän (OSEKK) hallituksen viimeviikkoisessa kokouksessa. Päätökset asiassa syntyivät sekä Oamkin että OSEKKin hallituksessa yksimielisesti.

Oamkin esitys poikkeaa ministeriön linjauksesta siten, että luonnonvara- ja ympäristöalan koulutusvastuu halutaan säilyttää Oamkilla. Esitykseen kuuluu maaseutuelinkeinojen koulutuksen jatkaminen nykyisellään eli 40 aloituspaikan laajuisena. Maisemansuunnittelun koulutus siirtyy valtakunnallisesti Hämeen ammattikorkeakoulun vastuulle. Oulussa maisemansuunnitteluun kuuluvaa viherrakentamista on mahdollista opiskella jatkossa tekniikan kampuksella osana rakennusmestari (AMK) -koulutusta. Vielä ensi syksynä luonnonvara- ja ympäristöalalla aloittaa opintonsa 70 opiskelijaa.

Kulttuurialalla merkittävin muutos on kirjastoalan tradenomikoulutuksen siirtäminen osaksi yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon koulutusta. Myös muita kulttuurialan aloituspaikkoja leikataan siten, että jäljelle jää 80 musiikkiin, tanssiin ja viestintään suuntautuvaa aloittajaa. Kulttuurialan osalta leikkaus on 35 aloituspaikan suuruinen.

Tekniikan ja liikenteen alalta 34 aloituspaikan suuruinen vähennys toteutetaan jo kuluvan vuoden aikana. Koulutusta järjestellään uudelleen siten, että laboratorioanalyytikkojen koulutus nykymuodossaan lakkaa. Hyvinvointiteknologian koulutus järjestetään yhdessä muun ICT-alan koulutuksen kanssa. Uutena koulutusohjelmana käynnistyy tämän vuoden syksyllä energiatekniikan koulutus. Talotekniikan koulutusohjelmassa aloitetaan uutena suuntautumisvaihtoehtona tämän vuoden syksyllä työelämän pitkään kaipaama sähkötekniikan insinöörikoulutus, joka siirrettiin pois Oulusta ICT-alan kasvubuumin tieltä 1980-luvun lopussa.

Oulaisten kampuksen toimintoja kehitetään pääosin nykyisen toimintamallin pohjalta. Yhteisiä haku- ja koulutusjärjestelyjä vahvistetaan, ja keskinäistä työnjakoa selkiytetään samalla, kun yhdenmukaistetaan Oulaisten kampuksen toiminnan käytännön edellytyksiä Oulun toimintojen kanssa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on alustavasti luvannut antaa vastuksensa ennen pääsiäistä.


Lisätietoja antaa rehtori Jouko Paaso, 044 556 8200


Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs