Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Nuorten työllistymistä vauhdittavat käytännöt esillä 27.11.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Nuorten työllistymistä vauhdittavat käytännöt esillä 27.11.

Tiedote.
Julkaistu: 22.11.2012 klo 14:37
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Varhaiset työelämäkontaktit avainasemassa

On kansallinen haaste turvata osaavan työvoiman saatavuus tulevaisuudessa. Koulun ja työelämän väliset nuorten työllistymistä vauhdittavat käytännöt ovat esillä "Työelämäyhteistyökäytäntöjä kehittämällä nuoret nopeammin työelämään" -seminaarissa, joka pidetään Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ti 27.11. klo 9-16, paikkana Dynamo, Piippukatu 2, auditorio. Seminaarin järjestää JAMKin ammatillisen opettajakorkeakoulun hallinnoima Nuoret nopeammin työelämään –hanke.

– Suomessa korkea-asteen opinnot aloitetaan keskimäärin myöhemmin kuin muissa Euroopan maissa ja opintoajat ovat pitkiä. Kun valmistuminen vihdoin koittaa, pitää siirtymisen työelämään olla mahdollisimman sujuvaa, projektipäällikkö Päivi Kauppila JAMKin ammatillisesta opettajakorkeakoulusta toteaa. 

Hankkeen aikana löydetyissä hyvissä toimintamalleissa korostuvat vahvasti opiskelijan työelämäkontaktien luominen ja kiinni pääsy koulutusta vastaaviin alan töihin jo osana opintoja. Käytäntöjä levitetään ammattiopistoihin, ammattikorkeakouluihin ja ammatilliseen opettajankoulutukseen.

Työpajoista ja puheenvuoroista koostuvan seminaarin antia kootaan yhteen iltapäivän paneelikeskustelussa, jossa oman näkökulmansa aiheeseen tuovat niin opiskelija, opettaja kuin työelämän edustaja. Opetus- ja kulttuuriministeriön terveiset tilaisuuteen tuo opetusneuvos Maija Innola. Seminaarin aikana on myös mahdollisuus tutustua aiheeseen liittyvään posterinäyttelyyn.

Hankkeessa osatoteuttajina ovat HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu ja Laurea ammattikorkeakoulu sekä kansainvälisinä kumppaneina Coventry University Iso-Britaniasta, University of Luxembourg Luxemburgista, Pädagogische Hochschule Oberösterreich Itävallasta ja Univeristy of Applied Sciences Nordhausen Saksasta.

Lisätietoja seminaarista:www.quickersteps.net

Lisätietoja:
Päivi Kauppila, projektipäällikkö, 040 846 0627, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 80 11
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs