Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Nuorten Ohjaamot tarjoavat henkilökohtaista ohjausta myös kesäaikaan

Kohtaamo-hanke

Nuorten Ohjaamot tarjoavat henkilökohtaista ohjausta myös kesäaikaan

Tiedote.
Julkaistu: 20.06.2016 klo 12:30
Julkaisija: Kohtaamo-hanke

Jäikö toivottu koulutuspaikka saamatta? Löytyisikö jostain vielä kesätöitä? Entä jos elämänsuunta on muutenkin vähän etsinnässä, minne ottaa yhteyttä?

Nuorten Ohjaamot ympäri Suomea tarjoavat ohjausta alle 30-vuotiaille myös kesän aikana. Työpaikan löytäminen tai koulutukseen hakeutuminen, ammatinvalinta, sosiaali- ja terveyspalvelut, asuminen ja toimeentulo ovat yleisimpiä elämänalueita, joihin liittyvissä kysymyksissä nuori tai hänen läheisensä voivat ottaa yhteyttä Ohjaamoon.

Ohjaamot tarjoavat yhden oven, jonka takaa löytyy useita palveluja. Henkilökohtaista ohjausta, tietoa ja neuvontaa on saatavana erityisesti erilaisiin elämän nivelvaiheisiin. Paikallisten Ohjaamojen yhteystiedot ja palveluajat löytyvät muun muassa niiden verkkosivuilta tai koosteesta https://storify.com/ELYkeskus/ohjaamot-toimivat-alueellisesti

Monissa Ohjaamoissa järjestetään lähiviikkoina tapahtumia, joissa voi kuulla erilaisista koulutuksen vaihtoehdoista tai työpaikoista. Osa Ohjaamojen työntekijöistä jalkautuu kesäaikaan myös kaupungille ja kesätapahtumiin. Valtakunnallisesti toimintaa esitellään muun muassa Suomi Areenassa, Porissa heinäkuussa.

”Haluatko kouluun syksyksi? Se on vielä mahdollista ja tarjolla on monia vaihtoehtoja. Ammattiopiston lisähaut alkavat juuri ja ammattikoulutukseen valmentavan koulutuksen on myös haku käynnissä. Muita vaihtoehtoja ovat esimerkiksi aikuisopiston tarjonta, oppisopimuskoulutus sekä erillishaut, jotka ovat auki ympäri vuoden. Tule käymään Ohjaamoon! Tsekataan tilanne yhdessä”, kannustaa Ohjaamo Espoon asiantuntija Pie Hagtsröm.

Ohjaamoja löytyy jo lähes 40 paikkakunnalta ympäri Suomea ja niiden toiminta ulottuu kaikkiaan noin 100 kunnan alueelle. Useimmat Nuorten Ohjaamot ovat toimineet vajaan vuoden. Kuluvan vuoden alkukuukausina niissä on kirjattu jo reilusti yli 12 000 asiakaskäyntiä.

Nuoret myös arvioivat ja kehittävät palvelua eri tavoin. Ensimmäinen valtakunnallinen kooste nuorten antamasta asiakaspalautteesta saadaan syyskuussa.

Kuntien ja valtion viranomaispalveluja, kolmannen sektorin järjestötoimintaa ja työelämää yhteen kytkeviä Ohjaamoja kehitetään Suomessa osittain Euroopan sosiaalirahaston (ESR) tuella. Ohjaamojen ja nuorten verkko-ohjauksen kehittämistyötä koordinoidaan työ- ja elinkeinoministeriön johdolla Kohtaamo-hankkeessa (ESR). Ohjaamo-toimintamallin levittäminen ja kehittäminen on yksi Nuorisotakuuta yhteisötakuun suuntaan -kärkihankkeen toimenpiteistä.   

Lisätietoja antavat

Projektipäällikkö Pasi Savonmäki, Kohtaamo-hanke, puh.  0295 020, pasi.savonmaki@ely-keskus.fi

Erityisasiantuntija Janne Savolainen, TEM,  puh. 0295 067 042, janne.savolainen@tem.fi

Asiantuntija Pie Hagtsröm, Ohjaamo Espoo, puh. 040 126 7562, pie.hagtsrom@omnia.fi

sekä paikalliset Ohjaamot tähän teksti

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs