Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Nuorten aikuisten osaamisohjelmalla varastoalan ammattitutkinto ensimmäisenä Suomessa

TTS Työtehoseura

Nuorten aikuisten osaamisohjelmalla varastoalan ammattitutkinto ensimmäisenä Suomessa

Tiedote.
Julkaistu: 28.05.2014 klo 15:45
Julkaisija: TTS Työtehoseura

Jani Tirri ja Juha Niskanen ovat Suomen ensimmäiset nuorten aikuisten osaamisohjelman kautta varastoalan ammattitutkinnon suorittaneet. Jani Tirri ja Juha Niskanen valmistuivat TTS Työtehoseuran varastoalan ammattitutkintoon valmistavasta koulutuksesta Vantaalta toukokuussa.

 

Nuorten aikuisten osaamisohjelma on osa nuorisotakuuta. Nuorten aikuisten osaamisohjelma tarjoaa 20–29-vuotiaille pelkän peruskoulun varassa oleville mahdollisuuden ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon suorittamiseen nopeasti ja joustavasti näyttötutkintona. Tutkinnon vaatima ammattitaito osoitetaan tutkintotilaisuuksissa käytännön työssä ja toiminnassa. Näyttötutkintoihin valmistavaa koulutusta järjestetään oppilaitoksissa ja oppisopimuskoulutuksena.

 

Nuorten aikuisten osaamisohjelma kannustaa pelkän peruskoulun varaan jääneitä 20–29-vuotiaita opiskelemaan lisää. Ohjelman avulla voi kehittää ammatillista osaamistaan, mikä edistää työllisyyttä. ”Ainakin oma osaaminen parani huomattavasti. Lisäksi työllistyin vakituisena työntekijänä muutama viikko valmistumisen jälkeen. Eiköhän tutkinnolla ollut siihen vaikutusta”, iloitsee Juha Niskanen.

 

Aikaisempi alan osaaminen otetaan koulutuksessa huomioon. Opinnot suunnitellaankin yksilöllisesti ja opintojen lopullinen kesto määräytyy henkilökohtaisen opetussuunnitelman mukaisesti. Jani Tirri pystyi hyödyntämään koulutuksessa aikaisemmin suorittamiaan logistiikan alan opintoja, joilla hän sai korvattua muun muassa varastoalan ammattitutkintoon liittyviä korttisuorituksia. ”Olin aikaisemmin käsitellyt myös trukkeja”, Jani Tirri kertoo.

 

Työtehoseuran varastoalan kouluttajien mukaan nuorten aikuisten osaamisohjelman varastoalan opiskelijat ovat kiittäneet erityisesti koulutuksen käytännönläheisyyttä ja työssäoppimisen lomittumista koulutukseen. Kouluttajien mukaan opiskelijat kokevat työssäoppimisjaksot hyväksi mahdollisuudeksi kasvattaa käytännön ammatillista osaamista. ”Lisäksi työssäoppiminen on johtanut usein palkalliseen työsuhteeseen. Työnantajat ovat pitäneet monivaiheisesta työharjoittelujärjestelmästä, jossa opiskelija kasvaa työtehtävien mukana entistä vaativampiin ja monipuolisempiin tehtäviin”, kertoo kouluttaja Sami Niskala Työtehoseurasta.

 

Työtehoseura tarjoaa nuorten aikuisten osaamisohjelman koulutusta myös muun muassa rakennus-, metsä-, auto- ja puutarha-aloilla. Nuorten aikuisten osaamisohjelma on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama ja se ajoittuu vuosille 2013−2016.

 

Lisätietoja:

  

Sami Niskala, kouluttaja, logistiikka ja ajoneuvot -toimiala, p. 050 3879 521, sami.niskala@tts.fi.

 

www.tts.fi

 

 

 

 

TTS - Työtehoseura on valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio, joka kouluttaa vuosittain noin 10000 opiskelijaa eri alojen ammattilaisiksi. Koulutustoiminnan lisäksi TTS - Työtehoseura tutkii ja kehittää noin 100 vuosittaisen projektin avulla työmenetelmien toiminnallisuutta, tehokkuutta ja tuottavuutta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs