Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Nuorisotakuun myötä uusia koulutuspaikkoja ja ohjauspalveluja Salpauksen aikuiskoulutukseen

Koulutuskeskus Salpaus

Nuorisotakuun myötä uusia koulutuspaikkoja ja ohjauspalveluja Salpauksen aikuiskoulutukseen

Tiedote.
Julkaistu: 26.06.2013 klo 08:33
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpauksen aikuiskoulutuksessa on haettavissa uusia koulutuspaikkoja 20–29-vuotiaille nuorille, jotka ovat vailla peruskoulun jälkeistä tutkintoa. Koulutuspaikat ovat ammatillisia tutkintoja tai tutkinnon osia, esimerkiksi tarjoilijan, tieto- ja viestintätekniikan tai myynnin ammattitutkinto ja kiinteistöpalvelujen perustutkinto.

– Koulutukset ja tutkinnot ovat Salpauksen tarjonnassa muutenkin, mutta saimme lisäpaikkoja tälle kohderyhmälle nuorisotakuuseen liittyvän nuorten aikuisten osaamisohjelman kautta, toteaa ohjaava opettaja Pirjo Malin.

Opiskelu suunnitellaan aina henkilökohtaisten osaamistarpeiden mukaan. Koulutukset sopivat työttömille, työssä oleville sekä muille osaamisensa kehittämisestä ja tutkinnon suorittamisesta kiinnostuneille, myös esimerkiksi lukion tai ammatillisen koulutuksen keskeyttäneille.

– Uusia aloituspaikkoja on kaikilla Salpauksen koulutusaloilla. Koulutuksia järjestetään aikuiskoulutuksena joko oppilaitoksessa tai oppisopimuskoulutuksena. Nyt tarvittaisiin siis myös työnantajilta yhteisvastuuta ja oppisopimuspaikkojen tarjontaa nuorille.

 

Takuumesta neuvoo koulutusasioissa

– Olemme saaneet lisäresursseja myös niin sanottuun hakevaan toimintaan sekä ohjauspalveluihin. Pystymme tavoittamaan nuorisotakuun kohderyhmän paremmin ja tukemaan jokaista pääsemään alkuun oman unelmansa ja ammatillisen opiskelupolkunsa toteuttamisessa, kertoo Pirjo Malin.

Ohjauspalveluja tarjoaa esimerkiksi Takuumesta, joka avataan Salpauksessa 13.8. Takuumesta antaa nuorille tietoa, neuvontaa ja henkilökohtaista ohjausta koulutusasioissa.

Takuumesta on auki tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 10–15 osoitteessa Sammonkatu 8 H, 3.krs, Lahti. Takuumestan ohjaajiin voi ottaa jo nyt yhteyttä puhelimitse ja sähköpostilla.

Ohjaajat tekevät myös aktiivista hakevaa toimintaa ja verkostoyhteistyötä eri organisaatioiden ja viranomaisten kanssa, jotka työskentelevät nuorisotakuun kohderyhmään kuuluvien nuorten parissa.


Lisätietoja
Aikuiskoulutusjohtaja Iiris Pakkanen, puh. 050 526 5953
Koulutuskeskus Salpaus, Aikuiskoulutus ja työelämäpalvelut

Lisätietoja koulutuksista ja Takuumestan yhteystiedot
www.salpaus.fi/aikuiskoulutus/nuorisotakuu-nuorten-aikuisten-osaamisohjelma/Sivut/default.aspx

Lisätietoja nuorisotakuusta www.nuorisotakuu.fi

Monialainen Koulutuskeskus Salpaus järjestää ammatillista koulutusta ja tarjoaa palveluja työelämälle. Salpauksella on myös oma lukio. Salpaus toimii Lahdessa, Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Nastolassa ja Orimattilassa. www.salpaus.fi 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs