Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Nuorille suunnattua palvelutarjontaa ja -toiveita kartoitettu Espoon alueella: Olis yks tyyppi, joka kuuntelis ja auttais.

Omnia

Nuorille suunnattua palvelutarjontaa ja -toiveita kartoitettu Espoon alueella: Olis yks tyyppi, joka kuuntelis ja auttais.

Tiedote.
Julkaistu: 15.09.2014 klo 10:00
Julkaisija: Omnia

KUTSU / TIEDOTE

Nuorisotakuun palvelujärjestelmän kartoitus -hankkeessa selvitettiin mitä nuorten palveluja on tarjolla ja mitä pitäisi olla, jotta alueen nuorten ja nuorisotyöttömyyden tilanne saataisiin paranemaan. Selvitystyö keskittyi 17–29-vuotiaiden työllistymistä ja opiskelua tukeviin ja valmentaviin palveluihin.

Haastatteluja tehtiin Espoossa, Kirkkonummella ja Kauniaisissa. Espoossa haastateltiin 30 nuorta ja 30 viranomaista. Lisäksi käytettävissä oli Kauniaisten aineistot. Haastatellut nuoret olivat pääsääntöisesti koulutuksen tai työelämän ulkopuolella. Haastatteluhetkellä osa heistä oli alueen työpajoilla tai Vamoksen asiakkaina.

Nuoret toivovat kasvokkain tapahtuvaa palvelua sähköisten palveluiden rinnalle       

Sekä nuoret että viranomaiset toivat esille palvelukentän hajanaisuuden. Nuoret eivät hahmota, mikä organisaatio tarjoaa apua mihinkin asiaan.

Nuoret toivovat enemmän kasvokkain tapahtuvaa palvelua. Esille nousi toive yhden luukun periaatteesta, josta saisi apua niin työllisyyteen, opiskeluun, toimeentuloon kuin terveyteenkin liittyvissä asioissa.

Erityisesti tukea toivottiin talous- ja velka-asioihin sekä mielenterveyteen liittyviin kysymyksiin. Usealla haastatelluista nuorista oli ongelmia talouden kanssa, luottotiedot olivat menneet ja sitä myötä myös asunnon saaminen vaikeutunut. Mielenterveysongelmien kanssa nuoret kokivat jääneensä yksin. Erityisen turhauttavana kuvattiin tilannetta, jossa kaiken rohkeutensa keränneenä hakee apua ja kokee tulevansa torjutuksi.

Nuoret, jotka olivat työpajoilla tai Vamoksessa, kokivat saavansa tarvitsemansa avun ja tuen sieltä. Tukea toivottiin virastoissa asioimiseen ja työnhakuun.

Viranomaistahot toivat esille peruspalveluiden toimimattomuuden sekä toivoivat lisää matalankynnyksen sosiaalisen kuntoutuksen paikkoja niille nuorille, jotka eivät ole vielä valmiita opiskelemaan tai työelämään.

Hankeraportti toimii tausta-aineistona uuden ESR-hankkeen hakemisessa. Loppuseminaari järjestetään tiistaina 23.9.2014 klo 8.30-15.45, os. Espoon valtuustotalo, Espoonkatu 5.

Media on tervetullutta tilaisuuteen. Ei avoin tilaisuus.

Lisätietoja
projektipäällikkö Sirkku Reponen, Omnia, p. 046 851 5671, sirkku.reponen@omnia.fi (tavoitettavissa 18.9. eteenpäin)

Omnia vastaa jäsenkuntiensa Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen ammatillisesta toisen asteen koulutuksesta. Monialaisessa koulutuskuntayhtymässä on vuositasolla noin 10.000 ammatillisen koulutuksen opiskelijaa, joista perustutkintokoulutuksessa on noin 5.000.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs