Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Nuori Yrittäjyys -menestystä Haminaan!

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Nuori Yrittäjyys -menestystä Haminaan!

Tiedote.
Julkaistu: 14.04.2016 klo 13:03
Julkaisija: Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Kotkan-Haminan seudun vuoden NY-yrittäjyysopettajat tulevat Haminasta!

Nuori Yrittäjyys ry on palkinnut vuoden NY-opettajina Marjo Lehdon, Etelä-Kymenlaakson ammattiopistosta ja Elina Ämmälän, Vehkalahden koulusta Haminasta. 

Nuorten valmistaminen heidän omaan tulevaisuuteensa ja menestykseensä nopeasti muuttuvassa yhteiskunnassa on tärkeää. Yrittäjyyskasvatuksen toteutuminen koulutuksessa ja nuorten inspiroiminen sekä kannustaminen on aktiivisesti toimivien ihmisten ansiota. Nuori Yrittäjyys ry haluaa kiittää NY-opettajia upeasta työstä yhteisten tavoitteiden parissa. Oppiminen, kasvaminen ja ideoiden jakaminen ja osaamisen tunnistaminen ovat tärkeitä asioita ja ne syntyvät silloin kun osaaminen, innostus ja tahto kohtaavat! 

Marjo Lehto on ollut pitkäjänteinen yrittäjyyskasvatuksen kehittäjä ja edistäjä Kotkan-Haminan seudulla sekä yrittäjyyskasvatusstrategian myötä koko Kaakkois-Suomessa. Marjo on vakiinnuttanut NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman ja NY 24h –leirin käyttöä Ekamissa ja luonut toimivan "Marjon mallin" em. ohjelmia yhdistäen. 

Elina Ämmälä on omalla innostavalla asenteellaan ja esimerkillään kannustanut 8.-9.-luokkalaisia yrittäjämäiseen oppimiseen Nuori yrittäjyys yläkoulun leirimalleja ja Vuosi yrittäjänä -ohjelmaa hyödyntäen. Elina on taitava nuorten kanssa ja hän on koulun  muiden yrittäjyysopettajien kanssa rakentanut yrittäjyydestä Vehkalahden koulun suosituimman valinnaisaineen. 

Marjo ja Elina palkittiin 13.4. NY Uskalla yrittää finaalin yhteydessä 13.4.  Helsingissä. 

Haminalainen NY-yritys palkittiin parhaasta yritysesittelystä 

Elina Ämmälän ja Paavo Kriktilän luotsaama Team Pink Ponies NY, Vehkalahden koulusta palkittiin NY Uskalla yrittää -finaalissa perusasteen parhaasta yritysesittelystä Helsingissä 13.4. Palkinto oli ensimmäinen kansallisen tason huomionosoitus NY-yrityksille Etelä-Kymenlaaksossa.

Elinkeinoelämän edustajista kootun tuomariston perusteet valinnalle:

Team Pink Ponies NY:n esitys tempaisi jo alussa mukaansa. Esitys aloitettiin rohkeasti ja siinä hyödynnettiin myös rekvisiittaa. NY-yrittäjillä oli lavalla hauskaa ja esiintyminen oli heille luontaista. Esitys oli energinen, aito ja persoonallinen. Esitys oli selkeästi suunniteltu ja harjoiteltu hyvin etukäteen ja jokaisella esiintyjällä oli oma roolinsa. Esitys myös päätettiin hauskaan loppusloganiin. Päätös ei ollut tuomaristolle helppo, koska kaikki yritysesitykset olivat hyviä. Loppujen lopuksi päätös oli kuitenkin yksimielinen.” 

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelma on suunnattu peruskoulun 9.-luokkalaisille sekä lukion ja ammatillisen toisen asteen opiskelijoille. Ohjelma suoritetaan osana oppilaitoksen opetusta. Opinto-ohjelmassa perustetaan lukuvuoden ajaksi oikealla rahalla toimiva miniyritys (NY-yritys). Oppilaat käyvät lukuvuoden aikana läpi yrityksen kaikki vaiheet perustamisesta yrityksen lopettamiseen. NY-yritys tarjoaa nuorille oppimisympäristön, jossa nuoret voivat kokeilla opittujen taitojen hyödyntämistä käytännössä. Opittavat taidot syntyvät tekemällä oppimisen kautta ja itse oivaltaen. Kaksipäiväiseen NY Uskalla yrittää -finaaliin pääsi alueellisten semifinaalien kautta yhteensä 64 NY-yritystä eri puolilta Suomea.

Lisätietoja:

Maarit Koverola, 040 190 2545

YES Kotka-Hamina, Cursor Oy

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö vastaa Kotkan, Haminan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden kuntien yritysneuvonnasta ja toteuttaa seudun elinkeinokehittämishankkeita. Cursor palvelee Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle asettuvia yrityksiä liiketoiminnan perustamis- ja kehittämisasioissa. Toimipisteemme sijaitsevat Kotkassa Eagle-talossa E18-tien varrella ja Haminan keskustassa Raatihuoneentorilla. Cursorin omistavat seudun kunnat (Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä) yhdessä alueen teollisuusyritysten ja rahoituslaitosten kanssa.

www.cursor.fi 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs