Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Nuoret tarvitsevat lisää tietoa työelämästä ja esikuvia – YES kampanjoi työharhoja vastaan

Valtakunnallinen YES ry

Nuoret tarvitsevat lisää tietoa työelämästä ja esikuvia – YES kampanjoi työharhoja vastaan

Tiedote.
Julkaistu: 03.05.2016 klo 09:48
Julkaisija: Valtakunnallinen YES ry

Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatustoimija YES kampanjoi toukokuun ajan sosiaalisessa mediassa nuorten työelämätaitojen parantamiseksi. YESin #työharha-kampanjan tavoitteena on herättää keskustelua työelämästä ja siihen liittyvistä käsityksistä ja kannustaa kouluja työelämäyhteistyöhön.  

 Työelämäasioita käsitellään koulussa liian vähän, ja myös nuoret kertovat kaipaavansa lisää tietoa ja opetusta työelämäasioista. Muuttuva työelämä ja tämänhetkinen yhteiskunnallinen keskustelu työelämästä saattaa ahdistaa tulevaisuuden uravalintoja miettiviä nuoria.

– On tärkeää, että käymme keskustelua, kurkistamme erilaisten näkemysten taakse ja poistamme nuorten ennakkoluuloja työelämästä. Tähän tarvitsemme kaikkia, myös työelämän edustajia, sanoo YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen.

YES on käynnistänyt #työharha-kampanjan, joka muistuttaa miten tärkeää nuorten on saada tietoa työelämästä ja esikuvia. YES julkaisee kampanjan aikana videoita, joissa nuorten tuntemat vaikuttajat kertovat ensiaskeleistaan työelämässä ja niistä käsityksistä, joita heillä itsellään oli nuorempana työelämässä. Haastateltavana ovat muun muassa Jare Tiihonen eli Cheek, Marco Bjurström, Nasima Razmyar ja Hjallis Harkimo.

Kampanjan tavoitteena on herättää keskustelua nuorten työelämän odotuksista ja käsityksistä sekä kannustaa kouluja työelämäyhteistyöhön. Kampanja haastaa kaikki miettimään omia käsityksiään työelämästä ja jakamaan niitä Instagramissa ja Twitterissä #työharha - ja #yeskummit -tunnisteilla.

– Tahdomme kertoa nuorille, että kaikki me olemme joskus olleet kokemattomia ja tietämättömiä työelämästä, mutta tietoa, neuvoja ja mentoreita on saatavilla. Nuorille pitää antaa mahdollisuus tutustua työelämään ja harjoitella tulevaisuudessa tarvittavia taitoja jo koulussa, Lehtonen painottaa.

YES-verkosto tarjoaa koulujen ja työelämän yhteistyöhön YES Kummeja eli yrittäjiä ja muita työelämän toimijoita, jotka tahtovat toimia vapaaehtoisina nuorten työelämätaitojen parantamiseksi.

YES:in #työharha -kampanjan juontaja-haastattelijana toimii PR-yrittäjä, opettaja, Hjallis Harkimon eduskunta-avustaja ja itsekin YES Kummi Mirita Saxberg

– Nykyajan työelämä on pirstaloitunut, ja uusien taitojen oppiminen sekä työn tekemisen opettelu on elämän mittainen prosessi. Niin opettajat kuin oppilaatkin tarvitsevat käytännön työelämän osaamisen päivitystä. Lisäksi koulutuksen ja työelämän yhteen limittämisen tärkeys on noussut tärkeäksi nuorten työn saannin kannalta. Toisaalta myös yritykset hyötyvät YES-kummitoimintaan osallistumisesta, sillä uuden sukupolven taidot ja ideat täydentävät nyt työssä käyvän väestön osaamista, Saxberg sanoo.

Lisätiedot:

yeskummit.fi

Kampanjasivu: yeskummit.fi/tyoharha-kilpailu

YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen, 045 357 2716, sanna@yesverkosto.fi

 

Liitetiedostot

YES Kummit

YES Kummit ovat yrittäjiä ja työelämän edustajia, jotka toimivat vapaaehtoisina koulujen työelämäyhteistyössä. YES Kummit tuovat kouluille tietoa yrittäjyydestä ja työelämästä sekä toimivat esikuvina lapsille ja nuorille työn tekijöinä ja oman alansa ammattilaisina. YES Kummien ansiosta nuoret tutustuvat lähiympäristönsä yrityksiin ja työn tekijöihin ja saavat roolimalleja työelämään. Kummit ovat yksi keino muuttaa koulua työelämälähtöisemmäksi ja verkottaa opetusta yhteiskuntaan. YES-kummiportaalissa yeskummit.fi koulut voivat ottaa yhteyttä oman alueensa kummeihin ja ehdottaa heille yhteistyötä, kuten kouluvierailua tai yhteistä projektia. Uutuutena nyt myös omaa harjoitusyritystä pyörittävät nuoret voivat suoraan pyytää YES Kummia yrityksensä mentoriksi. Vuonna 2016 YES-kummiportaaliin on rekisteröitynyt jo lähes 300 yrittäjää ja työelämän vapaaehtoista.

YES – Intohimona yrittäjyyskasvatus!

YES on yrittäjyyskasvatuksen asiantuntijaverkosto, jonka tavoitteena on opetushenkilöstöä tukemalla vahvistaa lasten ja nuorten elämässä tarvittavien valmiuksien ja taitojen oppimista ja luoda yrittäjämäistä toimintakulttuuria. YES-palveluja ovat opettajien valmennukset, yrittäjyyskasvatuksen kehittäminen, koulu-yritysyhteistyö sekä Nuori Yrittäjyys ry:n aluepalvelut. YES rakentaa tulevaisuutta, jossa jokaisella nuorella on mahdollisuus yrittäjyyskasvatukseen. YES toimii ympäri Suomen 17 alueellisen YES:in kautta, joita koordinoi Valtakunnallinen YES ry. Valtakunnallisen YES ry:n jäseniä ovat Suomen Yrittäjät, Taloudellinen tiedotustoimisto, Nuori Yrittäjyys ry, Elinkeinoelämän Keskusliitto, OAJ, Perheyritysten liitto sekä MTK.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs