Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Nuoret pohtivat Heurekassa ratkaisuja ilmastonmuutokseen

Schneider Electric

Nuoret pohtivat Heurekassa ratkaisuja ilmastonmuutokseen

Tiedote.
Julkaistu: 24.11.2015 klo 12:34
Julkaisija: Schneider Electric

 

Espoo, 24.11.2015 – Ilmastonmuutos on monitahoinen ongelma, jonka ratkaisuja pohditaan kuumeisesti kaikkialla. Ilmastonmuutos koskettaa kuitenkin vielä enemmän nuoria, jotka joutuvat tulevina vuosikymmeninä sopeutumaan muuttuneeseen ilmastoon ja kantamaan tämän päivän päätösten seuraukset. Suomessa neljättä kertaa järjestettävässä nuorten ilmastohuippukokouksessa nuoret saavat äänensä kuuluville ja pääsevät myös esittämään ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Tapahtuman järjestäjinä toimivat Nuorten Akatemian Ilmari-toiminta, WWF ja Schneider Electric. Heureka tarjoaa upeat tilat, jotka stimuloivat ideoinnin villiä virtaa.

Vantaan tiedekeskus Heurekaan kokoontuu 26.11.2015 yläkouluikäisiä oppilaita 22 koulusta ympäri Suomen pohtimaan, miten omaa koulua parantamalla voi torjua ilmastonmuutosta. Oppilaiden mukana Heurekassa on yksi opettaja ja rehtori tai vararehtori. Koulut valitsevat kolmihenkisten joukkueiden työstettäväksi yhden tämän vuoden kolmesta teemasta, jotka ovat uusiutuva energia, energiatehokkuus ja ruoka. Huippukokouksessa nuoret kuulevat innostavia puheenvuoroja ilmastoasioiden huippuosaajilta sekä oppivat työpajoissa tekemällä ja opittua toteuttamalla. Päivän aikana syntyneet suunnitelmat toteutetaan kouluilla tämän lukukauden aikana.

”Ilmastonmuutos koskettaa juuri tämän hetken nuorten tulevaisuutta. Ilmastohuippukokouksessa nuoret pääsevät tekemään konkreettisia asioita ilmaston hyväksi ja samalla ymmärtävät, että he todella voivat vaikuttaa oman koulunsa energiankulutukseen ja ruokavalintoihin. Meistä on hienoa olla innostamassa heitä ratkaisujen etsimisessä”, sanoo WWF:n ympäristökasvattaja Sanna Koskinen.

”Me Nuorten Akatemiassa koemme, että Nuorten Ilmastohuippukokous edistää loistavasti tavoitteitamme nuorten osallisuuden vahvistamiseksi. Lisäksi tapahtuma on vakiintunut osa pitkäaikaista Ilmari- ilmastokasvatustoimintaamme, jossa haluamme kannustaa nuoria vaikuttamaan kestävämmän maailman puolesta”, sanoo Nuorten Akatemiassa Ilmari-toimintaa koordinoiva Maija Vuorjoki.

Energiatehokkuuden teemakseen valinneet oppilaat ovat mallintaneet oman koulunsa energiankäyttöä Schneider Electricin kehittämällä, pelillisiä elementtejä hyödyntävällä LEARNergy-sovelluksella. LEARNergy-oppimisympäristössä tutustutaan energian eri tuotantomuotoihin ja käyttöön sekä tapoihin vaikuttaa energiankulutukseen omassa elinympäristössä. Heurekassa joukkueiden suunnitelmista hiotaan asiantuntijoiden avustuksella konkreettisia ilmastohankkeita, joita oppilaat pääsevät kouluissaan toteuttamaan lukuvuoden aikana.

”Olemme ylpeitä saadessamme tehdä yhteistyötä WWF Suomen ja Nuorten Akatemian kanssa. Toivomme, että nuoret jatkavat ilmastoprojekteja kouluissaan ja soveltavat taloudellisen energiankäytön periaatteita myös kodeissaan ”, sanoo Schneider Electricin Field Marketing Manager Linda Hellroos-Heikkilä.

Pariisissa järjestetään 30.11.–11.12.2015 ilmastokokous (COP21), jossa on tarkoitus sopia 196 maata koskevasta, vuonna 2020 voimaan astuvasta maailmanlaajuisesta ilmastosopimuksesta. Nuorten ilmastohuippukokouksessa kuvataan video Pariisin ilmastokokoukseen, jossa nuoret ottavat kantaa ilmastosopimukseen ja kannustavat päättäjiä rohkeisiin ilmastotekoihin.

Ilmastonmuutokseen kiinnitetään aiempaa enemmän huomiota myös uudessa perusopetuksen opetussuunnitelmassa, joka astuu voimaan syksylllä 2016. Siinä kestävän kehityksen teemat ovat esillä yli ainerajojen, sillä ilmastonmuutos vaatii ainerajat ylittävää yhteistyötä.

Lisätietoja antavat:

Sanna Koskinen
Ympäristökasvattaja
WWF Suomi
+358 50 516 5404
sanna.koskinen@wwf.fi

Maija Vuorjoki
Koordinaattori, Ilmari
Nuorten Akatemia
+358 50 543 1360
maija.vuorjoki@nuortenakatemia.fi

Linda Hellroos-Heikkilä
Field Marketing Manager
Schneider Electric
+358 50 385 3305
linda.hellroos-heikkila@schneider-electric.com

Nuorten Akatemia
Nuorten Akatemia on nuorten osallisuuden ja toimijuuden kehittämö ja toteuttamo. Nuorten Akatemia tukee nuorten omaa toimintaa ja vaikuttamismahdollisuuksia kouluissa tarjoamalla kouluille maksuttomia kouluvierailuja, työpajoja sekä oppimateriaaleja. www.nuortenakatemia.fi

Ilmari
Ilmari-ilmastokasvatustoimintaa on toteutettu Suomen kouluissa jo 12 vuoden ajan. Ilmari tarjoaa kouluille maksuttomia kouluvierailuja, Ilmasto-TET-jaksoja sekä järjestää Nuorten Ilmastohuippukokousta. Ilmari-toiminnassa vältetään pelottelupedagogiikkaa ja kannustetaan nuoria ilmastovaikuttamiseen innostavien esimerkkien avulla. Ilmari-hanketta tekevät yhteistyössä Nuorten Akatemia, Dodo, Luonto-Liitto ja ja Maan ystävät ulkoministeriön viestintä- ja kehityskasvatustuella.  

WWF
WWF on yksi maailman suurimmista ympäristöjärjestöistä. Sillä on lähes viisi miljoonaa tukijaa, ja se toimii yli 100 maassa. Järjestö työskentelee luonnon monimuotoisuuden heikkenemisen pysäyttämiseksi ja ihmisten ekologisen jalanjäljen pienentämiseksi. WWF:n tavoitteena on rakentaa tulevaisuus, jossa ihmiset ja luonto elävät tasapainossa. www.wwf.fi

Heureka
Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Monipuoliset näyttelyt, niiden teemoja tukevat oppimateriaalit, planetaarioelokuvat ja innoittajien vetämät, eri ikäryhmille suunnatut opastetut ohjelmat tarjoavat puitteet innostavalle ja vähän erilaiselle koulupäivälle. Koululaisvierailuiden ohella Heureka on erittäin suosittu perheiden vapaa-ajankohde, joka tarjoaa tekemistä ja inspiraatiota vauvasta vaariin. Heurekassa ovat esillä kaikki tieteenalat ja sinusta riippuu, minkälaisen painotuksen ja sisällön vierailullesi valitset. www.heureka.fi

Lisätietoja:

www.facebook.com/nuortenilmastohuippukokous

Hashtagit: #nuortenilmastohuippukokous #TiedekeskusHeureka #pariisi2015 #ilmastohuippis

Liitetiedostot

Tietoa Schneider Electricistä

Schneider Electric on maailmanlaajuinen energianhallinnan ja automaation asiantuntija. Vuonna 2014 yrityksen liikevaihto oli 25 miljardia euroa. Yrityksemme yli 170 000 työntekijää palvelevat asiakkaita yli 100 maassa ja auttavat heitä hallitsemaan energiaansa ja prosessejaan turvallisesti, luotettavasti, tehokkaasti ja kestävästi. Yksinkertaisimmista kytkimistä aina monimutkaisiin toimintajärjestelmiin asti teknologiamme, ohjelmistomme ja palvelumme auttavat asiakkaitamme hallitsemaan ja automatisoimaan toimintojaan paremmin. Kytketyt teknologiamme uudistavat teollisuudenaloja, muuttavat kaupunkeja ja rikastuttavat elämiämme. Me Schneider Electricillä käytämme tästä sanontaa Life Is On. Schneider Electricin verkkosivustolle

Voit seurata meitä ja lukea lehdistötiedotteemme, ladata painokelpoisia kuvia ja tutkia lisämateriaalia uutishuoneessamme http://www.mynewsdesk.com/fi/schneider-electric-finland. Voit seurata meitä myös Twitterissä osoitteessa https://twitter.com/SchneiderEFI ja LinkedInissä osoitteessa https://www.linkedin.com/company/schneider-electric

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs