Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Nuoret aikuiset suosivat edelleen Facebookia

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Nuoret aikuiset suosivat edelleen Facebookia

Tiedote.
Julkaistu: 11.02.2014 klo 10:46
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Facebookin suosion hiipumista on ennustettu monesti, mutta toistaiseksi sen suosio näyttää ainakin nuorten aikuisten keskuudessa järkähtämättömältä.

Sosiaalisen median eri palvelujen suosio vaihtelee koko ajan. Jokin aika sitten suositut IRC-galleria ja MySpace menettivät valtavasti käyttäjiä, kun Facebook valtasi alaa. Palvelut ovatkin jossain määrin ikään sidottuja: joistakin palveluista kasvetaan ennen pitkää ulos ja siirrytään toisiin palveluihin.

Muuttoliike jatkuu, jos uudet mobiilisovellukset, kuten Kik ja WhatsApp, kasvattavat suosiotaan.

– Sosiaalisen median käyttäjät siirtyvät sinne, missä kaveritkin ovat. Tällaista muuttoliikettä tapahtuu koko ajan, toteaa tutkija Merja Drake HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulusta.

Tärkeintä nuorille on olla läsnä sosiaalisessa mediassa, kun taas oma sisällöntuotanto on toissijaista. Tavallista on, että nuoret ovat läsnä useissa eri palveluissa yhtä aikaa.

– Monilla sosiaalisen median palvelut ovat auki koko ajan. On vaikea sanoa, kuinka paljon he viettävät siellä aikaansa, sillä eri kanavia silmäillään tuon tuostakin, Drake kuvailee.

Sosiaalisen median käsite ei ole nuorille aikuisille ole aivan selkeä. Heidän mielestään sosiaalista mediaa ovat myös esimerkiksi verkkokaupat ja siellä annettavat vaatteiden, kosmetiikan, teknologian ja musiikin arvioinnit.

Tiedot käyvät ilmi HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulussa tehdystä tutkimuksesta, jossa tutkittiin 16–24-vuotiaiden sosiaalisen median käyttöä.

Lukeminen muuttuu, muisti rapistuu

Jatkuva läsnäolo verkossa muokkaa jossain määrin nuorten luku- ja oppimistottumuksia. Nuorten näkökulmasta tekstien käyttö viestinnässä vähenee, kun tekstit korvautuvat videoilla ja puheen virtuaalivirralla.

Koska kaikki luottavat virtuaaliseen muistiin, ihmisen oma kyky muistaa rapistuu. Historiaa on vain verkossa. Tulevaisuudessa sosiaalista mediaa ei periaatteessa enää ole, koska se on muovautunut mediaksi muiden medioiden joukkoon.

– Sosiaalinen media -sanalle saattaa käydä samoin kuin uusmedia-sanalle: se poistuu sanavarastosta ja tilalle tulee jotain muuta uutta, joka mullistaa elämää vuonna 2020, Drake ennustaa.

Lisätietoja:
yliopettaja Merja Drake, merja.drake@haaga-helia.fi ,puh 050 327 5659.

 

 

HAAGA-HELIA on yksityinen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. HAAGA-HELIAn 10 500 opiskelijaa luovat työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee liki 700 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs