Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Nuoren tutkijan ja työllistävien innovaatioiden apurahat jaettiin 28.5.

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Nuoren tutkijan ja työllistävien innovaatioiden apurahat jaettiin 28.5.

Tiedote.
Julkaistu: 29.05.2013 klo 08:27
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Nuoren tutkijan ja työllistävien innovaatioiden apurahat jaettiin tiistaina 28.5.2013. Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen ja tutkimuksen säätiö myönsi kaksi nuoren tutkijan apurahaa. Lisäksi myönnettiin kaksi työllistävien innovaatioiden tutkimusapurahaa, mutta toinen hakija veti hakemuksensa pois myöntöpäätöksen jälkeen.

Nuori tutkija

Kimmo Sääluoto, bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelma, HAMK, 5000 euroa

Biomassan kaasutuslaitteiston sekä tuotekaasua käyttävän lämpövoima-koneen hyötysuhteen parantaminen ja päästöjen pienentäminen soveltamalla laitteiston CLC-, CLR- ja Reverse Combustion -tekniikoita

Tavoitteena on rakentaa prototyyppi laitteistosta, joka konsentroi biomassan kaasutuksessa ja tuotekaasun käyttökohteessa syntyvän hukkalämmön käytettäväksi uudella, laitteiston hyötysuhdetta parantavalla tavalla. Laitteiston toiminnan empiiristen tutkimusten perusteella voidaan päätyä tuotekehittelyyn ja valmistukseen, jonka aluevaikutukset ovat edullisia ja merkittäviä. Tutkimus tehdään opinnäytetyönä.

Angeline Özsolagay, muotoilun koulutusohjelma, HAMK, 5000 euroa

Asiakaslähtöinen palvelu- ja tuoteinnovaatio – muunneltavan talvijalkineen prototyyppien pohjalta tapahtuva tuotekehitys ja kaupallistamisen esiselvitys

Mallisto tulee koostumaan 5–7 eri jalkinemallista, joista sarjottavaksi menee 1–2. Mallistossa on sekä kiinteäosaisia jalkineita että muunneltavia jalkineita. Hakija tulee valmistuttamaan jalkineet Italiassa ja lisäosat Suomessa. Malliston teema on Venäjän Siperia. Malliston idea ja lähtökohdat ovat kaikille asiakkaille samat, mutta toteutustapa poikkeaa asiakkaan persoonan ja toivomuksen mukaisesti. Hankkeella edistetään jalkinemuotoiluosaamista ja hahmottamiskykyä jalkineiden valmistuttamisen suhteen. Lisäksi tehdään tunnetuksi HAMKin suunnittelu-, muotoilu- ja valmistuttamisosaamista. Prototyypit valmistetaan viidelle erityyliselle julkisuuden henkilölle: Sofi Oksanen, Tanja Karpela, Kaarina Kivilahti, Lenita Airisto ja Jutta Urpilainen.

Työllistävät innovaatiot

Elina Haverinen, muotoilun koulutusohjelma, HAMK, 3000 euroa
Tiimi: Elina Haverinen, Kati Mattila, Anna Tuomela ja Olli Tuomela

Akustisen tekstiilituotteen tuotekehityshanke SALNES  – pehmeiden veistosten tuoteperhe

Hankkeeseen kuuluu Salnes-tuotteiden muotoilullisten mahdollisuuksien selvittäminen ja kehittäminen, tuotannollisuuden parantaminen ja markkinointimateriaalin tuottaminen. Hanke liittyy kiinteänä osana hakijatiimin perusteilla olevaan yritystoimintaan.

--

Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen ja tutkimuksen säätiö on perustettu 3.6.1997. Säätiön tarkoituksena on yleishyödyllisessä mielessä tukea ja edistää Hämeen ammattikorkeakoulun toiminta-alueen taloudellista kehitystä edistävää tutkimusta, tuotekehitystä ja kulttuuritoimintaa.

Lisätiedot
säätiön asiamies Jyrki Miettunen, p. 040 538 1681 tai etunimi.sukunimi@hamk.fi

Kuvateksti: Säätiön apurahoilla palkitut Angeline Özsolagay (vas.), Kimmo Sääluoto, Olli Tuomela, Anna Tuomela ja Elina Haverinen.

 

Liitetiedostot

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs