Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Nollasarja tekee opiskelijamuotoilua tunnetuksi

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Nollasarja tekee opiskelijamuotoilua tunnetuksi

Tiedote.
Julkaistu: 02.08.2012 klo 08:55
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Nollasarja on Mikkelin AMK:ssa kehitetty tuotemerkki ja oppimisympäristö, joka on alkuvuodesta 2012 laajentunut ensimmäisellä yhteistyössä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa suunnitellulla
tuotemallistolla.

Uusi mallisto esitellään Habitare-messuilla Helsingissä syksyllä 2012. Tämän vuoden hankkeen pääyhteistyökumppanina toimii puunjalostuskonserni Koskisen Oy, jonka puutuotteet ja -materiaalit sekä osaaminen ovat hankkeessa suunniteltujen tuotteiden lähtökohtana.

Muotoilun uusi aikakausi

Nollasarja-brändin kautta opiskelijoilla on mahdollisuus kehittää ideoitaan yhdessä eri alojen ammattilaisten kanssa, ja valmistaa suunnittelemastaan tuotteestaan piensarjoja aina myyntiin asti. Piensarjat mahdollistavat tavallisuudesta poikkeavat valmistusmenetelmät, ja ne toimivat myös keinona testata sekä kehittää tuotteiden toimivuutta sarjavalmistuksessa. Samalla uudet ja kokeelliset tuotteet voidaan saattaa pienimuotoisesti teolliseen tuotantoon perinteisiä kanavia pitkin.

Vuoden 2012 aikana MAMK:sta ja KyAMK:sta on projektiin osallistunut yhteensä 33 opiskelijaa. Nollasarja-konseptin ideoinnissa ja toteutuksessa vaikuttanut MAMK:n muotoilun tuntiopettaja Anssi Ahonen näkee Nollasarjan olleen erinomainen oppimisympäristö.

”Se on tehnyt mahdolliseksi opiskelijoiden ja mukana olleiden organisaatioiden osaamisen tehokkaan hyödyntämisen sekä jakamisen.”

Muotoilun lehtori Ari Hynynen KyAMK:sta korostaa hankkeen olevan hyvä väylä lisätä opiskelijamuotoilun tunnettavuutta sekä laajentaa olemassa olevaa palvelu- ja osaamistarjontaa.

”Opiskelijat ovat innolla mukana ja tekevät todella isoja suunnitteluprojekteja, jotka pääsevät hankkeen myötä tuotantoon, markkinoille sekä edelleen kuluttajakäyttöön asti. Se on opiskelijalle hieno meriitti. Koskisen Oy on kiitettävästi tukenut hanketta tietotaidon ja materiaalien osalta”, lehtori kommentoi.

Ensimmäinen KyAMK:ssa valmistettu ja markkinoille edennyt Nollasarja-tuote on opiskelija Petra Nopasen suunnittelema ohutviiluvanerista valmistettu valaisin, jota on saatavilla Kotkan Karhulassa
sijaitsevasta Illumitech Lightning Store -valaisinliikkeestä.

Habitaressa räätälöityä designia

Habitare-messuilla Nollasarja esittelee KyAMK:n ja MAMK:n muotoiluopiskelijoiden puu- ja vanerituotteita. Nollasarjan kesäharjoittelijat suunnittelevat yhdessä sekä osaston että
markkinointimateriaalit messuille.

Vuoden 2012 messuteemana on massaräätälöitävä design-tuote, joka tuo uudella ja kiinnostavalla tavalla esille Koskisen Oy:n materiaalivalikoimaa ja osaamista.

Osastolle kootaan yhteensä 20–25 kappaletta projektissa olleiden opiskelijoiden suunnittelemia ja valmistamia Nollasarja-malliston prototyyppejä. Kaikki prototyypit ovat valmistettu Koskisen Oy:n materiaaleista. Esillä on monimuotoisia tuotteita keinuvasta nojatuolista vanerivalmisteiseen pulkkaan. Opiskelijoille messut ovat tilaisuus esittäytyä yrityksille uuden sukupolven suunnittelijoina. Lisäksi osastolla on tarjolla tietoa korkeakoulujen koulutustarjonnasta sekä yrityskumppanin palveluista.

Habitare järjestetään Helsingin messukeskuksessa 13.–16.9.2012. Nollasarjan yhteisosasto löytyy messuhallista 7 paikalta 39.

Lisätiedot

nollasarja.mamk.fi
blogi: nollasarja-2012.blogspot.com/

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Lehtori Ari Hynynen, p. 044 702 8350, etunimi.sukunimi@kyamk.fi
Opiskelijat Saara Utti (projektipäällikkö) ja Janika Määttä, etunimi.sukunimi@student.kyamk.fi

Mikkelin ammattikorkeakoulu
Tuntiopettaja Anssi Ahonen, p. 040 829 8453, etunimi.sukunimi@mamk.fi
Opiskelija Tytti Vuorikari, etunimi.sukunimi@mail.mamk.fi

Kaikki KyAMK:n mediatiedotteet osoitteessa www.kyamk.fi/mediatiedotteet

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs