Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Naisvaltaisesta opistosta monialaiseksi koulutusviennin osaajaksi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Naisvaltaisesta opistosta monialaiseksi koulutusviennin osaajaksi

Tiedote.
Julkaistu: 21.11.2012 klo 10:51
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Ammatillista opettajankoulutusta Jyväskylässä 50 vuotta

Kolmetoista ammattikoulujen ompelunopettajaa siirtyi Hämeenlinnasta Jyväskylään jatkamaan opintojaan syksyllä 1962 ja  Jyväskylän opettajaopisto aloitti toimintansa.  Se tarjosi monille naisvaltaisille aloille kaivatun jatko-opintoväylän. Opettajista oli pulaa sotien jälkeen laajentuneen ammattikouluverkoston myötä kaikkialla Suomessa.

Pienestä on ponnistettu ennakkoluulottomaksi koulutuksen ja työelämän kehittäjäksi. Nykyään Jyväskylän ammattikorkeakoulun ammatillisena opettajakorkeakouluna tunnetussa oppilaitoksessa aloittaa syksyisin noin 450 uutta opiskelijaa eri puolilla Suomea kokoontuvissa alueryhmissä. Opiskelijoiden edustamien alojen kirjo on laaja ja alkuajoista poiketen suuri osa koulutettavista tulee tekniikan ja liikenteen alalta. Lisäksi tuhannet ammattilaiset osallistuvat vuosittain lyhyempikestoisiin täydennyskoulutuksiin niin Suomessa kuin maailmallakin

Viime vuosina etenkin koulutusviennin rooli on kasvanut merkittävästi. Yhteistyömaita vuonna 2012 ovat olleet esimerkiksi eksoottiset Vietnam, Nepal, Kosovo ja Saudi-Arabia. Suomalaista koulutusosaamista ja JAMKin ammatillisen opettajakorkeakoulun asiantuntemusta arvostetaan.

– Kansainvälistyminen myös vahvistaa sitä asiantuntemusta, jonka avulla koulutuksen vetovoimaisuus Suomessa säilytetään, ammatillisen opettajakorkeakoulun johtaja Ulla Mutka tiivistää.

Ulla Mutka on vasta kolmas henkilö oppilaitoksen johdossa sen viisikymmenvuotisen historian aikana. Vuonna 1998 johtajana aloittaneen Mutkan tavoin hänen edeltäjänsä rehtori Matti Taalas (1976–1998) ja rehtori Hellä Siloma (1962–1976) tekivät varsin pitkän uran ammatillisen opettajankoulutuksen parissa.

– Vuosikymmenten varrella vastaan tulleisiin haasteisiin on vastattu innovatiivisesti ja halu kehittää on ollut suuri. Henkilöstöltä löytyy joustavuutta ja yhteispeli monen alan ammattilaisen kesken toimii. Yhdessä rakennettua menestystä on upeaa juhlia, Mutka iloitsee.

JAMKin ammatillinen opettajakorkeakoulu juhlii menestyksekkäitä vuosikymmeniä kutsuvierastilaisuuden merkeissä ti 27.11. klo 18.00. Paikkana on Suomalainen musiikkikampus, Pitkäkatu 18-22, Jyväskylä. Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Lisätietoja:
Ulla Mutka, johtaja, 0400 678 000, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 80 11
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs