Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Nainen voi oppia radiosta, kun ei pääse kouluun

Medialähetys Sanansaattajat

Nainen voi oppia radiosta, kun ei pääse kouluun

Tiedote.
Julkaistu: 20.03.2015 klo 07:45
Julkaisija: Medialähetys Sanansaattajat

YK:n vuosituhattavoite naisten koulutuksen lisäämiseksi on edelleen kaukana. Kansainvälisessä Hanna-työssä naisia koulutetaan radio-ohjelmilla. Ohjelmia kustantavat tavalliset suomalaiset naiset Kirkkonummelta Sodankylään, jopa sadoilletuhansille Aasian naisille. Tänä vuonna Suomen "hannat" juhlivat 15-vuotista työtään.

Kansainvälinen Hanna-työ (Project Hannah) on vuonna 1998 perustettu toimintamalli kaikkein heikommassa asemassa olevien naisten nostamiseksi. Hanna-työ on maailman suurimman medialähetysjärjestön TWR:n (entinen Trans World Radio) toimintaa, joka puolustaa riistettyjä naisia, yhdistää kristittyjä rukoilemaan heidän puolestaan ja kerää varoja naisia kouluttaviin radio-ohjelmiin.

Hanna-työ on levinnyt jo 120 maahan. Puolituntista Naiset toivon lähteellä -radio-ohjelmaa lähetetään viikoittain 65 kielellä, joita ovat mm. arabia, dari, khmer ja hindi.

– Radio-ohjelma on näppärä, kustannustehokas ja henkilökohtainen opettaja, sillä se jopa seuraa mukana kännykässä. Se on tarjolla ilmaisena kännykkäsovelluksena 14 kielellä. Ohjelman ensimmäinen vartti kouluttaa naista vastuulliseksi yhteiskunnan jäseneksi ja jälkimmäinen keskittyy omanarvontunnon synnyttämiseen, kertoo Hanna-työtä Suomessa koordinoiva Anne Isokuortti.

Hanna-työ on Suomeen tulonsa eli vuoden 2000 jälkeen saanut jo 70 paikkakunnalle tukiryhmän, Hanna-piirin. "Hannat" kustantavat Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) kautta viikoittaisen Naiset toivon lähteellä -ohjelman kahdeksalla kielellä Indonesiassa, Intiassa, Kambodžassa ja Turkissa.

Intialaiset kuuntelijat kertovat radio-ohjelman merkityksestä:

– En osaa kunnolla lukea, ja kirjoittaminen on vaikeaa. Kuuntelen Naiset toivon lähteellä -ohjelman säännöllisesti ja olen oppinut monia hyödyllisiä asioita. Saan ohjelmista toivoa, kertoo kuuntelija Gujaratista.

– Vitamiineja käsittelevä ohjelma oli hyvä! Oli terveellistä kuulla vitamiinien vaikutuksista ja kuinka ihmisen keho on kuin moottori. Jos sille ei anneta oikeaa ja laadukasta polttoainetta, se hajoaa. Monen pitäisi kuulla tämä, kertoo kuuntelija Tamil Nadusta.

Lisätietoa:
Projektikoordinaattori Anne Isokuortti, p. 050 4411 859
Tiedottaja Annaleena Pakkanen, p. 050 4372155
sansa.fi
projecthannah.org

 

Liitetiedostot

Medialähetys Sanansaattajat (Sansa) on Suomen ev. lut. kirkon lähetysjärjestö. Se perustettiin Hyvinkäällä vuonna 1973. Sansa tukee kristillistä mediatyötä noin 40 kielellä Aasiassa, Afrikassa ja Euroopassa. Nykyajan tekniikka vie viestin Jeesuksesta suoraan vastaanottajan korvaan tai silmien eteen, ajattomasti ja rajattomasti.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs