Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » MuutosKoulutus auttaa irtisanottuja sijoittumaan uudelleen työhön

Amiedu

MuutosKoulutus auttaa irtisanottuja sijoittumaan uudelleen työhön

Tiedote.
Julkaistu: 22.10.2014 klo 15:22
Julkaisija: Amiedu

Amiedun ja Uudenmaan ELY-keskuksen yhteistyössä järjestämät MuutosKoulutukset auttavat irtisanottuja työntekijöitä sijoittumaan uuteen työhön tai jopa uuteen ammattiin. Amiedun toteuttama, ensisijaisesti pk-yrityksille räätälöity koulutusohjelma tarjoaa taloudellisen ja vastuullisen tavan tukea henkilöstön valmentautumista muutostilanteen haasteisiin.

- Koulutuksen tavoitteena on lisätä ammatillisia valmiuksia uudelle uralle tai laajentaa olemassa olevaa osaamista, Uudenmaan ELY-keskuksen koulutussuunnittelija Aku Seppälä kertoo.

MuutosKoulutuksen pituus on keskimäärin 10‒20 päivää. Valtio maksaa koulutuksesta 80 prosenttia. Näin yhteiskunta tulee vastaan yrityksiä, jotka haluavat tukea irtisanottavien työntekijöiden uudelleen työllistymistä. 

- Mitä nopeammin irtisanotut saadaan töihin, sitä nopeammin Suomen talous lähtee nousuun. Jokainen päivä työttömänä tällä hetkellä on liikaa, Seppälä muistuttaa.

Vertaistukea ja konkreettista apua

Helsinkiläinen Satu ehti työskennellä 17 vuotta sosiaali- ja terveydenhuoltoalan järjestössä monipuolisissa asiakaspalvelu-, asiantuntija- ja kehittämistehtävissä, kunnes hänet irtisanottiin viime keväänä. Työnantajan ehdotuksesta Satu osallistui syyskuun alussa Amiedussa järjestettyyn MuutosKoulutukseen.

- Vertaistuki siinä tilanteessa oli ehdottomasti parasta, sillä kaikki koulutukseen osallistuneet olivat yt-neuvottelujen jälkeen irtisanottuja. Pystyimme vaihtamaan kokemuksia todella hyvin, vaikka olimmekin eri aloilta. Ikävä kokemus yhdisti.

MuutosKoulutus tarjosi myös käytännön apua tulevaan työnhakuun.

- Saimme konkreettisia työkaluja ja ohjeita työnhakuun. Amiedun kouluttaja neuvoi työhakemuksen tekemisessä ja antoi ohjeita uuden työpaikan etsimiseen. Päivitimme myös oman CV:n ja saimme ohjeita, kuinka valmistautua työhaastatteluun, Satu kertoo.

Sadulle kävi onnellisesti, sillä uusi työpaikka varmistui jo koulutuksen aikana.

- Voin ehdottomasti suositella MuutosKoulutusta. Sen jälkeen on paljon paremmat eväät hakea uutta työpaikkaa.

Investointi tulevaan

MuutosKoulutuksia on järjestetty viime vuosina tasaiseen tahtiin, mutta kaikki yritykset eivät vielä ole ymmärtäneet sen merkitystä. Aku Seppälä toivookin yritysten ajattelevan MuutosKoulutusta myös investointina.


- Vastuullinen toiminta vahvistaa positiivisen yrityskuvan säilymistä. Uskon, että koulutukseen päässeelle jää entisestä työnantajasta parempi mielikuva, vaikkei irtisanomishetkellä siltä ehkä tunnukaan. Eikä koskaan tiedä, milloin yritys tarvitsee lisää työvoimaa. Sellainen työntekijä, joka on pehmeämmin saatettu maailmalle irtisanomisen myötä, on myös valmiimpi tulemaan takaisin, Seppälä uskoo.

 

 

Amiedu on Suomen johtava ammatillinen aikuiskouluttaja ja työelämän kehittäjä. Amiedu auttaa sekä työyhteisöjä, että yksilöitä saavuttamaan muutospäämääränsä. Tunnemme työelämän ja tarjoamme lisäarvoa tuottavia palveluratkaisuja osaamisen ja prosessien kehittämiseen. Keskitymme asiakkaille lisäarvoa tuottavaan toimintaan. Palveluratkaisumme vaikuttavuus muodostuu pitkäjänteisen kumppanuuden, yrityksien muutoksen hallintaa tukevien räätälöityjen konsultointi-, valmennus- ja koulutusratkaisujen, kattavan tuotevalikoiman ja kilpailukykyisen hinnoittelun avulla. www.amiedu.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs