Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Muutos ohjelmaan: Kivirakentaminen ja vesiensuojelu seminaaripäivän aiheina pe 14.9. Lahdessa

Koulutuskeskus Salpaus

Muutos ohjelmaan: Kivirakentaminen ja vesiensuojelu seminaaripäivän aiheina pe 14.9. Lahdessa

Tiedote.
Julkaistu: 13.09.2012 klo 12:47
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Kivialan ja vesiensuojelun asiantuntijat kokoontuvat Lahteen Sibeliustalolle perjantaina 14.9. Kivialan seminaari alkaa klo 10 luentosali Haavassa ja vesiensuojelun seminaari samaan aikaan luentosali Kuusessa.

Muutos ohjelmaan: Ismo Malin puhuu Vesijärven kunnostuksen nykytilasta iltapäivällä klo 14.15 (aikaisemmin ilmoitettu klo 10.45).

Kivialan seminaarin aamupäivä keskittyy kiviteollisuuden ympäristönäkökohtiin, kuten yhteiskuntavastuuseen ja materiaalitehokkuuteen. Iltapäivällä klo 12.45 alkaen on ohjelmassa monta puheenvuoroa luonnonkiven käytöstä piha- ja ympäristörakentamisesta.

– Luonnonkiveä kannattaisi käyttää rakentamisessa paljon enemmänkin. Luonnonkiven ja betonikiven hintaero ei ole enää kovinkaan suuri, ja luonnonkivi on huomattavasti ympäristöystävällisempi materiaali, sanoo Salpauksen kivialan opettaja Reijo Leivo, joka toimii seminaarissa puheenjohtajana.

Myös kivilouhimoiden sivukivi sopii kaikkeen maisema- ja ympäristörakentamiseen. Sivukiven hyötykäytöstä puhuvat iltapäivällä mm. toimitusjohtaja Kairi Meos klo 13.45 ja tutkimusjohtaja Kirsi Taivalantti klo 14.15.

Vesiensuojelua Vesijärvestä alkaen

– Vesiensuojelun seminaari painottuu Vesijärveen, koska siitä on Lahdessa eniten kokemusta ja tutkimusta, toteaa organisaattori Jari Hagman Päijät-Hämeen kalatalouskeskuksesta.

Vesijärven kunnostuksen nykytilanteesta puhuu iltapäivällä Lahden kaupungin vesiensuojelupäällikkö Ismo Malin klo 14.15.

Iltapäivään tuovat tutkimustietoa Helsingin yliopiston tohtorikoulutettava Pauliina Salmi sekä professori Jukka Horppila. Salmi puhuu hapetuksen vaikutuksista vesiekosysteemiin klo 13.15 ja Horppila pohtii rehevöityneen järven kunnostamisen haasteita klo 13.45.

Molemmat seminaarit järjestää Koulutuskeskus Salpaus yhteistyökumppaneineen.

Koko seminaaripäivän ohjelma

Lisätietoja kivirakentamisesta ja kivialan seminaarista:
kivialan opettaja Reijo Leivo, Koulutuskeskus Salpaus, puh. 050 380 8326

Lisätietoja vesialan seminaarista:
Jari Hagman, Päijät-Hämeen Kalatalouskeskus, puh. 044 509 2461

Lisätietoja koko seminaaripäivästä:
ympäristöalan opettaja Anu Harlin, puh. Koulutuskeskus Salpaus, puh. 044 708 0251

 

 

Monialainen Koulutuskeskus Salpaus järjestää ammatillista koulutusta ja tarjoaa palveluja työelämälle. Salpauksella on myös oma lukio. Salpaus toimii Lahdessa, Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Nastolassa ja Orimattilassa. www.salpaus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs