Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Muutoksesta mahdollisuus uuteen työelämälähtöiseen pedagogiikkaan

Humanistinen ammattikorkeakoulu - Humak

Muutoksesta mahdollisuus uuteen työelämälähtöiseen pedagogiikkaan

Artikkeli.
Julkaistu: 06.09.2013 klo 14:59
Julkaisija: Humanistinen ammattikorkeakoulu - Humak

Humanistisen ammattikorkeakoulun Helsingin Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiokeskus avattiin opiskelijoille juhlavissa merkeissä Haagassa, Valkeassa talossa. Uusi monialainen TKI-keskus (Ilkka) herätti pohtimaan mahdollisuuksia, joita keskus tulisi jatkossa tarjoamaan Humakin kolmannen ja neljännen vuoden opiskelijoille.

– Ammattikorkeakoulujen rakenneuudistus ja vähentynyt rahoitus pakotti meidät, kuten muutkin ammattikorkeakoulut, vastaamaan syntyneeseen tilanteeseen. Olemme tiivistäneet rakennettamme neljään vahvempaan alueyksikköön. Samalla olemme luoneet uudet monialaiset TKI-keskukset. Nyt odotan jännityksellä sitä kuhinaa, toimintaa ja vaikuttavuutta, joita opiskelijamme saavat jatkossa aikaan tiiviimmän työelämäprojekteihin kiinnittymisen ansiosta, totesi Pääkaupunkiseudun alueyksikön johtaja Katri Kaalikoski avajaisten yhteydessä.

Kampusrakenteen tiivistämisen ohessa Humanistinen ammattikorkeakoulu uudisti pedagogisen mallinsa. Lehtoreistamme on koulutettu valmentajia. Opetushenkilökunnan asiantuntemus on entistä paremmin Humakin työelämäkumppaneiden käytössä tiiviimmän opiskelijavalmennuksen ja valmentajan läsnäolon kautta.

Nasima Razmyar: Yhteiskuntamme todelliset ongelmat siistitään ”haaste”-jargonin alle

Avajaisissa puhunut Helsingin opetuslautakunnan jäsen ja Humakin alumni Nasima Razmyar kuulutti avajaispuheessaan vastuullisuutta ja sitä, että asioista pitäisi puhua niiden oikeilla nimillä.

– Olen huomannut, että kaikki puhuivat nykyään haasteista. Mielestäni kyse ei ole mistään haasteesta, jos 60 000 nuorta on syrjäytynyt tai syrjäytymässä. Kyse on ongelmasta ja siitä on puhuttava ongelmana. Minua huolestuttaa myös se, että maahanmuuttajataustaisten nuorten syrjäytyminen on suhteellisesti moninkertainen, Razmyar korosti.

Hän otti esiin myös Syyrian tilanteen ja toivoi, että korkeakoulut voisivat aktiivisemmin katsoa rajojensa ulkopuolelle. Sodan itsekin kokeneena häntä surettaa ajatus, että kaikilla pakolaisleireille joutuneilla syyrialaisnuorilla on ollut unelmia, jotka ovat katkenneet kriisissä. Ehkä he ovat opiskelleet ja unelmoineet työpaikasta, ja nyt unelmat ovat särkyneet.

Humanistisella ammattikorkeakoululla Razmyar totesi kuitenkin olevan kokoaan suuremman merkityksen. Yhteiskunnallisessa toiminnassaan ja asiantuntijoita tavatessaan hän on huomannut törmäävänsä koko ajan humakilaisiin alumneihin, joten koulun koko ei ratkaise työelämässä näkymistä. Hänelle humakilaisuus onkin näyttäytynyt ainutlaatuisena ja innostavana. – Se tuki ja menetelmät, joita koulussa on opittu, toimivat hyvin myös työelämässä, Razmyar totesi.

 

Tulkkausala innosti koko auditorion viittomaan

Avajaisten lopuksi tulkkausalan TKI-lehtori Juhana Salonen muistutti, että Helsingin TKI-keskus (Ilkka) on oikeasti monikielinen kampus. Suomenkielen lisäksi kampuksella toimii suuri määrä suomenkielistä viittomakieltä äidinkielenään puhuvia. Viittomat ovat osa kaikkien arkea.

Salonen kannusti opiskelijoita ja taloon muuttanutta Humakin henkilökuntaa rohkeasti kommunikoimaan kuurojen kanssa. – Me olemme hyviä lukemaan eleitä ja ilmeitä, totesi Juhana tulkin välityksellä ja jatkoi opettamalla auditorion väelle yleisimpiä viittomia.

Tunnelma oli vapautunut ja lopuksi koko henkilöstö viittoi Juhanan innostamana hänen avajaisiin säveltämänsä viittomakielisen rap-esityksen.

 

KUVAT: Nasima Razmyar, Juhana Salonen
KUVAAJA: Jarmo Röksä, Humak

 

Lisätietoja

Katri Kaalikoski
Johtaja, Helsingin alueyksikkö ja kulttuurituotannon toimiala
katri.kaalikoski@humak.fi
020 7621 342

 

Nasima Razmyar
Yhteisöpedagogi (AMK)
nasima.razmyar@eduskunta.fi

 

Juhana Salonen
TKI-lehtori
juhana.salonen@humak.fi
020 7621 367 (vain tekstiviesti)

 

Jarmo Röksä
Viestintäpäällikkö
jarmo.roksa@humak.fi
020- 7621 333

 

Liitetiedostot

Humanistisessa ammattikorkeakoulussa on valtakunnallinen verkostoammattikorkoeakoulu, jolla on neljä alueyksikköä ja kolme muuta toimipistettä. Alueyksiköt ovat pääkaupunkiseutu (Helsinki, Kauniainen ja Nurmijärvi), Turku, Jyväskylä ja Kuopio.

Humak vastaa järjestö- ja nuorisotyön, kulttuurituotannon sekä tulkkausalan kehittämisestä niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin.

Humakissa on 1550 opiskelijaa. Vuosittain opiskelunsa aloittaa 510 opiskelijaa, joista nuoria on 290.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs