Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Muuraus ja laatoitus vaatii käsittämätöntä tarkkuutta

Taitaja2015

Muuraus ja laatoitus vaatii käsittämätöntä tarkkuutta

Tiedote.
Julkaistu: 05.05.2015 klo 12:20
Julkaisija: Taitaja2015

Sanotaan, että muurari on yksi rakennusalan vaativimmista ja perinteisimmistä käsityöammateista. Näitä perinteisiä muurarin taitoja tarvitaan myös Taitaja2015-kilpailun finaalissa, jossa talonrakennus, muuraus ja laatoitus -alan kilpailijat muuraavat muun muassa pihagrillin.  

Valtakunnallinen ammattitaidon SM-kilpailu käynnistyi tänään tiistaina Turussa. Kilpailussa on mukana yli 40 ammattilajia, joista yksi on talonrakennus, muuraus ja laatoitus.

Tämän lajin osalta kilpailu alkoi laatoitustyöllä. Lajin finalistit saivat tehtäväkseen laatoittaa omilla ja finaalissa annetuilla käsityökaluilla mittakuvan mukaisen laatoituksen Turun linnasta. 

Huomenna eli toisena kilpailupäivänä finalistit muuraavat Tiilerin uuden kaasu- / puugrillin. Viimeisenä kilpailupäivänä eli torstaina kilpailijat laatoittavat ja saumaavat ensimmäisen päivän tapaan Turkuun liittyvän kuvan.

– Kilpailusta tulee tiukka. Tänä vuonna finalisteista neljä oli kilpailemassa jo viime vuoden finaalissa. Kilpailutehtävät ovat myös haasteellisia ja vaativat käsittämätöntä tarkkuutta, toteaa lajivastaava Jyrki Johansson.

Kilpailu arvioidaan moduuleittain jokaisen moduulin tai tehtäväosion päätyttyä. Työ on tehtävä annetussa aikataulussa. Tuomarit arvioivat kilpailijoita työskentelyn aikana seuraten sekä mittaamalla valmiin tuotteen mittatarkkuuden ja piirustustenmukaisuuden.

Arvioinnissa otetaan huomioon pituus-, pysty- ja vaakasuoruudet sekä pinnantasaisuudet ja kuvioiden mittatarkkuudet sekä työturvallisuus. Lisäksi tuomarit kiinnittävät huomiota työn ja työpisteen siisteyteen, saumojen tasaisuuteen ja valmiin tehtävän yleisilmeeseen.

Talonrakennus, muuraus ja laatoitus -alan suomenmestaruudesta kilpailevat kahdeksan finalistia: Santeri Hänninen (Etelä-Savon ammattiopisto), Juho Virrantalo (Savon ammatti- ja aikuisopisto), Aatu Korhonen (Savon ammatti- ja aikuisopisto), Otto Paananen (Jyväskylän ammattiopisto), Veikko Onnela (Koulutuskeskus Sedu), Konsta Lumijärvi (Oulun seudun ammattiopisto), Lassi Saari (Raision ammattiopisto) sekä Aleksi Arjalahti (Raision ammattiopisto).

Lajin suomenmestaruus ratkeaa kolmantena kilpailupäivänä eli torstaina 7.5.2015.

 

Lisätietoa:

Lajivastaava

Jyrki Johansson

puh. 0447057641

 

Tiedottaja

Peppi Hellén

puh. 0443277488

Liitetiedostot

Taitaja2015-tapahtuma, valtakunnallinen ammattitaidon SM-kilpailu, TaitajaPLUS sekä Taitaja9, pidetään 5.–7.5.2015 Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa sekä HK Areenalla. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Skills Finland ry, Turun ammatti-instituutti, Axxell Utbildning Ab, Bovallius-ammattiopisto, Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä, Peimarin koulutuskuntayhtymä, Salon seudun koulutuskuntayhtymä, Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja Turun Ammattiopistosäätiö. 

 Taitaja2015 viestii monin tavoin. Voit ladata painokelpoisia kuvia tapahtumasta ja eri kilpailulajeista Kuvat.fi
-palvelusta. Lisäksi käytössäsi on Taitaja2015 Youtube, Twitter, Instagram- ja Facebook-tilit. Nettiradio sekä verkkouutiset.  Kaikki linkit sekä yksityiskohtaiset tiedot eri kilpailulajeista ja tehtävistä löydät myös www.taitaja2015.fi etusivulta.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs