Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Musiikkiteknologia suosituin kevään yhteishaussa Salpauksessa

Koulutuskeskus Salpaus

Musiikkiteknologia suosituin kevään yhteishaussa Salpauksessa

Tiedote.
Julkaistu: 30.04.2013 klo 10:02
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpauksen suosituin tutkinto kevään yhteishaussa oli musiikkialan perustutkinto, josta valmistuu musiikkiteknologiksi. Jokaista aloituspaikkaa kohden oli 6,1 ensisijaista hakijaa.

Muita suosittuja aloja olivat kauneudenhoitoala (4,2 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden) sekä hiusala (3,2 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden).

Kaiken kaikkiaan Salpauksen ammatillisen koulutuksen 2 031 opiskelupaikkaa haki 3 137 ensisijaista hakijaa eli 1,6 kutakin opiskelupaikkaa kohden. Salpauksen lukioon Nastolaan haki yhteensä 49 ensisijaista hakijaa.

– Aiempien vuosien suosikkialat ovat pitäneet pintansa. Tekniikan aloista nousivat suosituimmiksi pintakäsittelyalan ja talotekniikan perustutkinnot, kertoo opintoasiainpäällikkö Arja Inkiläinen Koulutuskeskus Salpauksesta.

Yli 3000 opiskelijaa osallistuu pääsy- ja soveltuvuuskokeisiin

Inkiläinen kertoo, että tänä keväänä Koulutuskeskus Salpauksessa pääsy- ja soveltuvuuskokeita toteutetaan erittäin monilla aloilla.

– Kolme neljäsosaa aloituspaikoista täytetään valintamenettelyllä, johon kuuluu pääsy- ja soveltuvuuskoe. 3097 hakijaa on kutsuttu Salpaukseen suorittamaan yksi tai useampi koe. Hakijoiden on erittäin tärkeää osallistua kaikkiin kokeisiin, joihin heidät on kutsuttu, Inkiläinen sanoo.

Pääsy-, soveltuvuus- ja kielikokeet syksyllä alkavaan koulutukseen ovat alkaneet viime viikolla ja jatkuvat 24.5.2013 saakka. Opiskelijavalinnat julkaistaan 13.6.2013 alkaen.

Lisätietoja

Koulutuskeskus Salpaus
opintoasiainpäällikkö Arja Inkiläinen, puh. 050 526 5976

Monialainen Koulutuskeskus Salpaus järjestää ammatillista koulutusta ja tarjoaa palveluja työelämälle. Salpauksella on myös oma lukio. Salpaus toimii Lahdessa, Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Nastolassa ja Orimattilassa. www.salpaus.fi 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs