Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Muistutus! Kutsu: SYL:n ja SAMOKin asettama visioryhmä julkaisee toimenpide-ehdotuksensa koulutusviennin tulevaisuudesta pe 1.11. klo 9.15

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry

Muistutus! Kutsu: SYL:n ja SAMOKin asettama visioryhmä julkaisee toimenpide-ehdotuksensa koulutusviennin tulevaisuudesta pe 1.11. klo 9.15

Kutsu.
Julkaistu: 31.10.2013 klo 10:49
Julkaisija: Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry

Muistutus / kutsu 31.10.2013

Tervetuloa Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) ja Suomen ammattikorkeakouluopiskelijakuntien liitto - SAMOK ry:n julkistamistilaisuuteen, jossa liittojen asettama koulutusviennin visioryhmä esittelee työnsä tulokset koulutusviennin tulevaisuudesta. Tilaisuus järjestetään perjantaina 1.11. klo 9.15 SAMOKin ja SYL:n keskustoimistolla (Lapinrinne 2, Helsinki).

SAMOKin ja SYL:n elokuussa asettaman koulutusviennin visioryhmän tehtävänä on ollut tuottaa syksyn aikana uusia näkemyksiä koulutusviennistä ja miettiä avauksia, jotka edesauttavat suomalaisen koulutuksen ja suomalaisten koulutustuotteiden mainetta maailmalla.

Visioryhmän lähtökohtana on ollut määritellä koulutusviennin tavoitteet yhteiskunnan näkökulmasta ja rakentaa koulutusvienti Suomen vahvuuksien varaan. Vahvuuksina ryhmä pitää esimerkiksi opettajankoulutusta, osaamista oppimateriaalien monimuotoiseen tuottamiseen, opiskelijakeskeistä oppimista ja Suomen erinomaista mainetta laadukkaan perusopetuksen edelläkävijänä, kuten useat kansainväliset vertailut ovat vuosi vuodelta osoittaneet. Ryhmä on myös laatinut ehdotuksen suomalaisen koulutuksen brändiksi sekä eettiset periaatteet koulutusviennin tueksi. Lisäksi visioryhmä pitää tärkeänä, että koulutusvientitoimijoiden yhteistyö ja tuki organisoidaan toimivammaksi.


Aika: perjantai 1.11. klo 9.15-10.30
Paikka: SYL:n ja SAMOKin keskustoimisto, Lapinrinne 2, Helsinki

Myös tiedotusvälineiden edustajat ovat erittäin tervetulleita julkistamistilaisuuteen. Tiedote ja visioryhmän toimenpide-ehdotukset tulevat julkiseen jakeluun välittömästi julkistamistamistilaisuuden jälkeen.

Ohjelma
9.15 Tarjolla pientä aamupalaa

9.30 Tilaisuuden avaus / puheenjohtajat Marina Lampinen (SYL) ja Mikko Valtonen (SAMOK)

9.40 Koulutusviennin visioryhmä esittelee näkemyksensä koulutusviennin tulevaisuudesta

10.00 Keskustelua ja aikaa kysymyksille

10.30 Tilaisuus päättyy

Lisätietoja:
koulutuspoliittinen sihteeri Jarmo Kallunki, SYL, p. 041 515 2230, etunimi.sukunimi@syl.fi
asiantuntija (kansainväliset asiat) Pauliina Savola, SAMOK, p. 050 389 1012, etunimi.sukunimi@samok.fi


Taustaa SYL:n ja SAMOKin asettamasta koulutusviennin visioryhmästä:

Koulutusvienti laajassa merkityksessään on koulutuksen, koulutusteknologian, oppimisympäristöjen, opetussuunnitelmien, oppilas- ja opiskelijahuollon tukipalvelumallien, organisointi- ja hallintomallien, koulutusinfrastruktuurin ynnä muiden koulutusinnovaatioiden ja -käytäntöjen tuotteistamista, kaupallistamista ja vientiä ulkomaille.

Valtioneuvosto päätti Suomen koulutusviennin strategisista linjauksista keväällä 2010, ja opetus- ja kulttuuriministeriö asetti 15.8.2013 selvitysryhmän laatimaan toimenpideohjelmaa koulutusviennin edellytysten parantamiseksi.

Lisäksi Suomen ammattikorkeakouluopiskelijakuntien liitto – SAMOK ry ja Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry asettivat 26.8. oman visioryhmänsä ideoimaan uusia ja innovatiivisia ajatuksia koulutusviennin uusista tuotteista ja työkaluista sekä eettisistä periaatteista.

Opiskelijajärjestöjen näkemyksen koulutusvienti oikein toteutettuna antaa Suomelle mahdollisuuden edistää globaalia kestävää kehitystä ja maamme asemaa koulutuksen kärkimaana. Viennin edistämisen kautta voidaan myös vahvistaa korkeakoulujen kansainvälistymistä, tukea oppimisympäristöjen ja teknologioiden kehitystä sekä edistää työllistymistä.

Opiskelijajärjestöjen visioryhmän muodostavat Voitto Kangas, Juuso Leivonen, Taina Moisander ja Laura Vanhanen.

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry on opiskelijajärjestö, joka edustaa noin 135 000 perus- ja jatkotutkinto-opiskelijaa.

SYL valvoo opiskelijan etua valtakunnan tasolla opiskelijaa koskevissa asioissa. SYL:n ydinosaamisalueita ovat koulutuspolitiikka, sosiaalipolitiikka ja kansainväliset asiat. Lisäksi SYL:ssä paneudutaan työelämään, tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen, ympäristöön ja kehitysyhteistyöhön liittyviin kysymyksiin.

www.syl.fi
www.facebook.com/SYL.FIN

www.twitter.com/SYL_FIN

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs