Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Mobiilikesäkoulussa ennätysmäärä osallistujia ja ohjelmaa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Mobiilikesäkoulussa ennätysmäärä osallistujia ja ohjelmaa

Tiedote.
Julkaistu: 20.05.2014 klo 20:47
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Mustialaan kokoontuu loppuviikosta n. 200 ihmistä oppimaan oppimista ja opettamista mobiililaitteilla: HAMKissa järjestetään viidettä vuotta peräkkäin mobiilioppimisen suurtapahtuma, Mobiilikesäkoulu, 21.-22.5.

Mobiilikesäkoulun osallistujat ovat pääasiassa eriasteisten oppilaitosten opettajia ja muuta henkilökuntaa. Mukana on myös alalla toimivien yritysten edustajia. 

Mobiilioppiminen on keskeinen osa tämän päivän opetusta: mobiililaitteiden avulla ja oikeilla pedagogisilla käytännöillä autenttisissa oppimisympäristöissä voi helposti tutkia, tuottaa ja jakaa aineistoa sekä samalla koota osaamisen portfoliotaan. Mobiilikesäkoulussa opitaan langattomasti ja luonnossa: teemoitetuilla toimintapisteillä tehdään käytännön harjoituksia ja sovelletaan mobiilipedagogisia malleja.

Reaalimaailma ja virtuaalinen todellisuus kulkevat kohti toisiaan

Viiden vuoden aikana alan kehitys on ollut huimaa. Joka vuosi on tullut lukuisasti uusia laitteita ja sovelluksia - eikä kehitykselle ei ole nähtävissä loppua. Pääroolissa ovat tänä vuonna täydennetty todellisuus, pelit ja 3D. Täydennetyn todellisuuden avulla voidaan reaalinen ja virtuaalinen maailma yhdistää, ja sen avulla rakentaa tietämystä ja käsityksiä, joiden toteuttaminen ei olisi mahdollista ilman kahden todellisuuden yhdistämistä. - Tulevaisuudessa teknologia integroituu yhä enemmän arkeen, ja ollaan menossa kohti robottien hyödyntämistä ja älyvaatteita, ennustaa Mobiilikesäkoulun projektipäällikkö Johanna Salmia. - Myös näistä on Mobiilikesäkoulussa esimakua, hän lupaa.

Oppimisessa on pohjimmiltaan kyse sosiaalisesta prosessista ja vuorovaikutuksesta. Mobiilikesäkoulu onkin hyvä esimerkki tapahtumasta, joka on suunniteltu ja tuotettu mobiiliisti sosiaalisen prosessin avulla: Ken härjistä puhuu, se härjillä ajakoon! 

Mobiilioppimisen verkoston kokous 23.5. 

Mobiilikesäkoulun päätteeksi pidetään kansallisen mobiilioppimisen yhteistyö- ja osaajaverkoston kokoontuminen. Verkostoon kuuluu n. sata henkeä, ja sen tavoitteena on kehittää ja jakaa mobiilioppimisen menetelmiä ja käytäntöjä sekä rakentaa yhteisiä hankkeita ja tapahtumia. Mobiilikesäkoulu on vuoden päätapahtuma.

Mobiilikesäkoulun järjestävät HAMK, Mobiilisti-hanke ja SILC-hanke.

Lisätiedot:

www.mobiilikesakoulu.com; Twitter: @mkesakoulu; Facebook: Mobiilisti

Mobiilikesäkoulu: koulutuspäällikkö Outi Vahtila, HAMK, p. 0500 12 12 61

Mobiilisti-hanke: projektipäällikkö Johanna Salmia, HAMK, p. 050 57 49 555

 

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi
www.hami.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs