Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Mobiilikesäkoulu neljä vuotta: autenttisen oppimisen unelmasta virtuaalisen kosketuksen todellisuuteen

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Mobiilikesäkoulu neljä vuotta: autenttisen oppimisen unelmasta virtuaalisen kosketuksen todellisuuteen

Tiedote.
Julkaistu: 20.05.2013 klo 15:27
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Mobiilikesäkoulu järjestetään HAMKin Mustialan yksikössä tänä vuonna neljättä kertaa. Alusta saakka mukana on ollut koulutuspäällikkö Outi Vahtila:

- Kun aloitimme vuonna 2009, meillä oli unelma uudenlaisen oppimisen prosessin rakentamisesta tietotekniikkaa hyödyntämällä: oppimisesta todellisissa toimintaympäristöissä, aineistoihin pääsystä heti tietoa tarvitessaan, mahdollisuus tuottaa itse autenttisessa ympäristössä ja reaaliajassa.  Neljän vuoden aikana on tapahtunut huima kehitys. Laitteet ja langattomat verkot ovat nykyään aivan eri luokkaa kuin aloittaessamme. Tämän vuoden teemana on virtuaalinen kosketus - hyvä jos neljä vuotta sitten osattiin edes haaveilla kosketusnäytöistä!

Mobiilisti- ja AvoMobiilit-hankkeissa ja mobiilikesäkoulussa on kehitetty neljän vuoden aikana visioiden ja kokeillen uusia pedagogisia menetelmiä, joita voi jo nyt ottaa laajamittaiseen käyttöön esim. opettajankoulutuksessa. Opiskelijoille mobiilipedagogiset mallit mahdollistavat paitsi oppimisen nykyaikaisin välinein ajasta ja paikasta riippumatta myös tarjoavat työkalut osaamisen  näkyväksi tekemiseen. Omistautunut ydinryhmä on mahdollistanut mobiilikesäkoulun järjestämisen, ja tapahtuman kautta on syntynyt mobiilioppimisen kansallinen verkosto, joka kokoontuu kesäkoulun päätteeksi tänäkin vuonna.

Vahtila ennustaa: - Seuraava trendi pelillisyyden jälkeen  on todennäköisesti mobiilitiedon keruu ja sen hyödyntäminen samaan tyyliin, mutta paljon laajemmin kuin esim. paikkatieto. Itse uskon, että olemme siirtymässä tietoyhteiskunnasta elämysyhteiskuntaan, ja mobiililaitteet ovat olennainen osa sitä kehitystä.

Mobiilikesäkoulun 2013 järjestävät 22.-23.5. HAMK, Mobiilisti-hanke ja SILC-hanke.

Twitter: @mkesakoulu Facebook: Mobiilisti

Lisätiedot: www.mobiilikesakoulu.com Mobiilikesäkoulu: koulutuspäällikkö Outi Vahtila, HAMK, p. 0500 12 12 61 Mobiilisti-hanke: projektipäällikkö Johanna Salmia, HAMK, p. 050 57 49 555

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs