Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Mobiilikesäkoulu kokoaa ennätysmäärän osallistujia räpläämään ja päättämään

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Mobiilikesäkoulu kokoaa ennätysmäärän osallistujia räpläämään ja päättämään

Tiedote.
Julkaistu: 16.05.2012 klo 06:39
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKin Mustialan yksikössä pidetään Mobiilikesäkoulua 21.-22.5. Kaksipäiväinen tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa, ja mukana on noin 130 oppilaitosten opettajaa, rehtoria, tukihenkilöä ja päättäjää. Mustialassa vierailevat tiistaina ja keskiviikkona myös kuudensadan hengen koululaisryhmä sekä maanantaina ja tiistaina Opetushallituksen edustajat, joten puistoalueilla tapahtuu taatusti!

Räpläämällä oppii

“Learning by doing -menetelmähän on oppilaitoksissa laajalti käytössä - Mobiilikesäkoulussa se tarkoittaa ‘räpläämällä oppii’, projektipäällikkö Johanna Salmia nauraa. “Olemme alusta saakka halunneet tarjota mahdollisuuden kokeilla käytännössä: mobiililaitteet ovat henkilökohtaisia, tilannekohtaisia ja ajankohtaisia, ja jokaisella on omat käyttötarpeensa. Mobiilikesäkoulussa voi tutustua uusimpiin laitteisiin, älypuhelimiin ja täppäreihin, saada vierihoitoa eri sovellusten käyttöön ja oppia uutta niin ohjatusti kuin spontaanisti. Kaikki tapahtuu liikkeellä ja langattomasti - kuten todellisessa elämässä. Mobiili on ubiikki: kaikkialla läsnä.
Mustialassa kun ollaan, tutustutaan myös maatilan arkea helpottaviin mobiilisovelluksiin sekä esim. kolmiulotteisten puistosuunnitelmien tekemiseen ja paikkatiedon hyödyntämiseen luontopolkujen kehittämisessä. ”

Kesäkoulun perään 23.5. järjestetään Kansallisen mobiilioppimisen verkoston kokous. Yksi painopiste Mobiilikesäkoulussa tänä vuonna on päättäjänäkökulma: organisaation mobiiliin siirtyminen tarkoittaa suunniteltua ja johdettua toimintaa, joka on myös resurssoitava. Mobiilikesäkoulun päättäjäfoorumissa Jyrki JJ Kasvi alustaa keskusteluun johtajuudesta, ja virolainen Linnar Viik kertoo, miten maata on viety systemaattisesti mobiilipalveluihin. Paikalla ovat myös Nokian, Googlen ja Rovion edustajat.

Lisätiedot:
projektipäällikkö Johanna Salmia, HAMK
mobiili: 050 574 9555
sposti: johanna.salmia@hamk.fi
www.mobiilikesakoulu.com

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs