Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » MLL stöder skolelevernas föräldrar i övergångsskeden

Mannerheims Barnskyddsförbund

MLL stöder skolelevernas föräldrar i övergångsskeden

Tiedote.
Julkaistu: 07.08.2014 klo 12:49
Julkaisija: Mannerheims Barnskyddsförbund

Mannerheims Barnförbunds kampanjer En god start på skolvägen och En god start på högstadiet når föräldrarna till över 100 000 skolelever.

Att börja skolan är en stor förändring i barnets och hela familjens liv. En annan stor förändring sker när barnet flyttar från lågstadiet till högstadiet, en övergång som dessutom sker i samband med att puberteten börjar. I samband med att skolorna börjar skickar Mannerheims Barnskyddsförbund ett brev hem till såväl förstaklassisternas som sjundeklassisternas föräldrar. I breven påminner man föräldrarna om vilka saker som är viktiga för barnets välbefinnande.


Kampanjen En god start på högstadiet får fortsättning

Kampanjen En god start på högstadiet till sjundeklassisternas föräldrar genomfördes för första gången förra hösten. Kampanjen fick ett mycket gott mottagande. Enligt responsen gav MLL:s brev något att tänka på, hjälpte att förstå de utmaningar puberteten medför och påminde om hur viktigt det är att uppmuntra barnet. Brevet skickas direkt hem till dryga 47 000 hem, varav 2 350 är på svenska. I materialet tar man upp bland annat högskole-elevens utveckling och kompisförhållanden samt vikten att sätta gränser. I materialet ges även tips för medie-, rusmedels- och sexualfostran.


Förstaklassisterna får hobbypåsar för 16 gången

Kampanjen En god start på skolvägen genomförs i år redan för 16 gången. I kampanjen delar man ut till förstaklassister 62 000 hobbypåsar, varav 3 500 på svenska. Hobbypåsarna delas ut via skolorna. Påsen är en gåva till förstaklassisten och den innehåller ett brev till föräldrarna. Brevets främsta budskap är att skolan börjar men barndomen fortsätter. MLL vill påminna förstaklassistens föräldrar om lekens och sömnens betydelse och om vikten av att tillbringa gemensam tid med familjen. Vidare vill man uppmuntra föräldrarna till ett gott samarbete med skolan.

Båda kampanjerna genomförs både på finska och svenska tack vare stöd från såväl samarbetsparter som stiftelser.

En god start på skolvägen -kampanjen understöds av S-gruppen, Sonera, Toyota Auto Finland, Trafikskyddet, Jenny och Antti Wihuris Stiftelse, Henry Fords Stiftelse ja Päivikki och Sakari Sohlbergs Stiftelse.
En god start på högstadiet -kampanjen understöd av Trafikskyddet, Päivikki och Sakari Sohlbergs Stiftelse, Märtha Gahmbergs Stiftelse och Louise och Göran Ehrnrooth Stiftelse.

Ytterligare information:
- marknadsföringschef Anna-Leena Mitro tfn. 050 312 3023
- kommunikationsdirektör Liisa Partio tfn. 040 580 8984
- informatör Camilla Heikkilä tfn. 040 580 2393

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs