Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Miten eläimet kokevat maailmansa? Tutkija ja kultainen noutaja esiintyvät Heurekassa 29.8.

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Miten eläimet kokevat maailmansa? Tutkija ja kultainen noutaja esiintyvät Heurekassa 29.8.

Tiedote.
Julkaistu: 19.08.2015 klo 15:42
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Tutkija, tietokirjailija Helena Telkänranta ja kultainen noutaja Mimi esiintyvät tiedekeskus Heurekassa lauantaina 29.8. kello 14-15. Kaikille avoin luento tarjoaa kiehtovan matkan eläinten mielenmaisemaan. Tiede tietää nykyään yhä enemmän siitä, mitä eläinten mielessä liikkuu.

- Pitkään on pohdittu muun muassa sitä, onko eläimillä huumorintajua, osaavatko ne hävetä, mitä ne voivat oppia ja miksi leikkiminen on niin yleistä. Uudet tutkimukset ovat tuottaneet yllättävääkin tietoa eläinten älykkyydestä ja tunne-elämästä, Telkänranta kertoo.

Helena Telkänranta tutkii eläinten käyttäytymistä ja kognitiota Helsingin yliopistossa. Häneltä on juuri ilmestynyt kirja Millaista on olla eläin? (SKS).

Luennolla on mukana Mimi-koiran lisäksi myös Suomen Eläintenkouluttajat ry:n puheenjohtaja Miia Kantinkoski. Heurekan auditoriossa on paikkoja 220 ensimmäiselle. Luennolle on vapaa pääsy ihmisille, mutta lemmikit pyydetään jättämään tällä kertaa kotiin.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Tapahtumatuottaja Siina Vasama, siina.vasama@heureka.fi, puh. 040 9015260.
Helena Telkänrantaa, Miia Kantinkoskea ja Mimi-koiraa voi kuvata ja haastatella esityksen jälkeen, mutta etukäteen sopimalla myös luentoa edeltävänä päivänä, perjantaina 28.8. kello 17.00-17.30 Heurekassa.

 

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs