Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Mitä saudi-arabialainen naisopettaja tekee Turussa?

Turun kaupungin sivistystoimiala

Mitä saudi-arabialainen naisopettaja tekee Turussa?

Tiedote.
Julkaistu: 31.08.2016 klo 15:48
Julkaisija: Turun kaupungin sivistystoimiala

Mitä saudi-arabialainen naisopettaja Turusta oppii, mikä on suomalaiskoulussa erilaista, mikä kenties samanlaista kuin Saudi-Arabiassa? Miltä suomalainen koulu näyttää saudi-arabialaisen naisopettajan silmin? Mitä täältä voisi viedä "tuliaisina" saudien kouluarkeen?

Turkuun on tulossa 1.-8.9. kouluvierailulle 21 hengen ryhmä naisopettajia Saudi-Arabiasta. He ovat kiinnostuneita suomalaisesta koulutuksesta ja erityisesti naisopettajien asemasta ja tasa-arvosta. He pääsevät tutustumaan päiväkotiin sekä kaikille kouluasteille. Turkulaisopettajat pitävät heille myös työpajoja erilaisista asioista, mm. alkuopetuksen digitaalisista oppimismenetelmistä, arvioinnista sekä oppilaiden kohtaamisesta, motivoinnista ja osallistamisesta.

Ryhmän johtajana toimii Ms Muna Karim. Naisopettajien mukana matkustaa myös kuusi miestä (aviomiehiä, veljiä), mutta miehet eivät tule mukaan vierailuille. Ryhmä tulee Jeddan kaupungista ja opettajat kutsuvat ryhmäänsä nimellä ”The Ideal Teacher Group”. Ryhmän mukana kulkee myös suomi-arabia -tulkki. Osa saudeista osaa hyvinkin englantia, osa ei juurikaan.

Saudiopettajat pitävät esitelmän omasta koulujärjestelmästään ja siitä, millaista koulunkäynti on tyttökoulussa Saudi-Arabian Jeddassa. Tiedotusvälineet ovat tervetulleita kuuntelemaan saudien esitystä torstaina 1.9. klo 13-15.30 Turun ammatti-instituutin Aninkaisten koulutaloon, A-auditorioon, Aninkaistenkatu 7. Tilaisuus ei ole julkinen.

Median edustajilla on myös mahdollisuus vierailun loppupuolella tulla tekemään juttua jonnekin muuhun saudien vierailukohteeseen/työpajaan. Tuolloin vierailijoilta saanee enemmän näkemyksiä siitä, mitä vierailu on heille antanut.

Lisätietoja vierailusta tai haastattelujen sopiminen:

Helena Mikkola
helena.mikkola@turku.fi tai 050 5185 815
Kansainvälisten asioiden päällikkö
Turun kaupunki, sivistystoimiala

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs