Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Minun tarinani - kerro oma tarinasi autismin kirjolta

Autismi- ja Aspergerliitto ry

Minun tarinani - kerro oma tarinasi autismin kirjolta

Tiedote.
Julkaistu: 13.01.2014 klo 13:40
Julkaisija: Autismi- ja Aspergerliitto ry

 

Autismi- ja Aspergerliitto ry kerää Minun tarinani -kirjoituksia autismin kirjon henkilöiltä ja heidän läheisiltään. Minun tarinani on vapaamuotoinen kertomus tästä päivästä, menneestä tai tulevaisuuden toiveista. Kirjoituksista toimitetaan julkaisu vuonna 2015. Kirjoitusaikaa on 30.10.2014 saakka. Minun tarinani voi lähettää joko suoraan sähköpostitse projektisuunnittelija Elina Havukaiselle, elina.havukainen(at)autismiliitto.fi tai täyttämällä Aktiivinen ikääntyminen autismin kirjolla -projektin kotisivulla olevan lomakkeen www.autismiliitto.fi/projektit/minuntarinani.

 

Aktiivinen ikääntyminen autismin kirjolla -projekti

Autismin kirjon diagnoosin arvellaan olevan noin 1 % väestöstä. Suomessa tämä tarkoittaa 54 000 henkilöä. Koko väestöstä 65 vuotta täyttäneiden määrä on ylittänyt jo miljoonan henkilön rajan. Tilastollisesti arvioiden heistä joka sadas henkilö on autismin kirjolla. Ikääntyneiden omaisten ja läheisten lukumäärän arvioiminen on vaikeaa. Elinajanodotteen kasvaessa määrät tulevat lisääntymään.

Ikääntymiseen liittyvää tutkimusta autismin kirjosta on tehty vähän. Autismi- ja Aspergerliitto ry:ssä on käynnissä Raha-automaattiyhdistyksen rahoittama Aktiivinen ikääntyminen autismin kirjolla -projekti. Siinä tuetaan autismin kirjon henkilöiden sekä heidän omaistensa ja läheistensä mielekästä ikääntymistä. Projekti välittää autismitietoa vanhus- ja peruspalveluihin sekä kehittää autismin kirjon henkilöiden ja heidän omaistensa omaa aktiivisuutta tukevaa toimintaa. Projekti kehittää vertaistuen muotoja ja ohjausta elämän muutostilanteisiin. Minun tarinani -kampanjan kautta saatua kokemustietoa hyödynnetään projektissa.

 

Lisätietoa Minun tarinani -kampanjasta:

projektisuunnittelija Elina Havukainen, puh. 040 4517 755, elina.havukainen(at)autismiliitto.fi
tiedottaja Katariina Mäkelä, puh. 050 591 5899, katariina.makela(at)autismiliitto.fi

Autismi- ja Aspergerliitto ry
Kaupintien 16 B, 00440 Helsinki (31.1.2014 saakka)
Nuijamiestentie 3 B, 00400 Helsinki (1.2.2014 alkaen)
www.autismiliitto.fi
www.facebook.com/Autismiliitto

 

Liitetiedostot

Autismi ja Aspergerin oireyhtymä ovat neurobiologisia keskushermoston kehityshäiriöitä. Häiriöstä aiheutuvat toimintarajoitteet ilmenevät muun muassa poikkeavina reaktioina aistiärsykkeisiin, sosiaalisessa vuorovaikutuksessa ja kommunikoinnissa ja rajoittuneena tai stereotyyppisenä käytöksenä. Autismin kirjoon kuuluvat autismin ja Aspergerin oireyhtymän lisäksi Rettin oireyhtymä ja disintegratiivinen kehityshäiriö. Autismin kirjoon lukeutuvia henkilöitä on Suomessa arviolta 54 000. Vuonna 1997 perustettu Autismi- ja Aspergerliitto ry on valtakunnallinen edunvalvontajärjestö, jolla on 27 jäsenyhdistystä. Esteettömyys, saavutettavuus ja osallisuus ohjaavat liiton toimintaa.  

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs