Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Minimoi –näyttely johdattaa energiatehokkaaseen elämäntapaan

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Minimoi –näyttely johdattaa energiatehokkaaseen elämäntapaan

Tiedote.
Julkaistu: 10.08.2016 klo 09:59
Julkaisija: Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Minimoi-energianäyttelyssä Hirvensalmella perehdytään energiakulutukseen ja sen tehostamiseen kotitalouksissa. Kävijöille on tarjolla tietoa, jonka avulla kodin sähkö- ja lämmityslaskut pienenevät. Näyttely kiertää syksyllä Etelä-Savon kirjastoissa.

Hirvensalmen kunnanvirastossa (Keskustie 2) 16.-26.8. pidettävä näyttely esittelee energiakulutukseen- ja säästämiseen liittyvää tietoa eri kanavissa. Tietoa on koottu isolle kosketusnäytölle, josta vinkkejä voi selata itsenäisesti. Lisäksi tietoa on saatavilla näyttelyn mukana kulkevassa kirjahyllyssä ja näyttelyn vinkkaamilla nettisivuilla.

Keskiviikkona 24.8. klo 12 – 15 näyttelyssä on tavattavissa energianeuvoja. Energianeuvojalta saa tietoa energiankäytöstä ja vinkkejä oman talouden energiankulutuksen vähentämiseen. Näyttelyssä voi myös osallistua arvontaan kertomalla oman energiansäästövinkin. Vinkkejä jättäneiden kesken arvotaan näyttelyn maskottina toimiva, hauska bluetooth-kaiutin.

”Energiankulutusta on mahdollista vähentää monin tavoin asumismukavuudesta tinkimättä. Kodinlaitteiden kuluttamasta sähköstä on mahdollista nipistää jopa sata euroa vuodessa käyttötottumuksia muuttamalla ja valitsemalla energiatehokkaita lamppuja. Pelkästään käyttötottumusten vaikutus vesilaskuun puolestaan voi olla useita satoja euroja.”, kertoo energianeuvoja Laura Vuorinen Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:ltä.

”Energiankulutukseen vaikuttaa myös laitteiden kunto ja huolto. Esimerkiksi ilmalämpöpumpun säännöllinen puhdistus säästää energiaa, sillä ilmalämpöpumpun suodattimeen kertyvä pöly heikentää pumpun tehokkuutta ja siten lisää sähkökulutusta.”, muistuttaa energianeuvoja Sauli Kuparinen Suur-Savon Sähkö Oy:ltä.

Näyttely on koottu Kuluttajien energianeuvona Etelä-Savossa -hankkeen ja Suur-Savon Sähkön yhteistyönä. Tarkoituksena on lisätä kuluttajien tietämystä kodin energiankäytön tehostamisesta sekä tuoda esille luotettavan energiatiedon lähteitä. Näyttely kiertää Etelä-Savossa loppuvuoden seuraavasti: Pertunmaa vk 35-37, Savonlinna vk 38-41, Mikkeli vk 42-44, Mäntyharju vk 45-47, Joutsa vk 48-52.

 

Lisätietoja:

Laura Vuorinen, energianeuvoja, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, 0440 361 623, laura.vuorinen@mikseimikkeli.fi

Sauli Kuparinen, energianeuvoja, Suur-Savon Sähkö Oy, 010 210 4208, sauli.kuparinen@sssoy.fi

 

Liitetiedostot

Kuluttajien energianeuvonta Etelä-Savossa on hanke, joka tarjoaa puolueetonta ja maksutonta neuvontaa kodin energia-asioissa maakunnan asukkaille ja loma-asukkaille. Neuvontaa tarjotaan puhelimitse ja sähköpostitse sekä tilaisuuksia ja koulutuksia järjestämällä. Energianeuvonnan tarjoamisen Etelä-Savossa mahdollistavat Mikkelin seutu, Etelä-Savon Energia Oy, Suur-Savon Sähkö Oy ja Suur-Savon energiasäätiö. Kuluttajien energianeuvonta Etelä-Savossa on Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n koordinoima hanke. Lisää tietoa kodin energiankäytöstä löydät www.eneuvonta.fi –sivustolta sekä energiayhtiösi nettisivuilta.

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy luo työtä mikkeliläisille tukemalla yritysten kehitystä, kasvua ja vientiä. Miksei palvelee yrittäjiä liiketoimintasuunnitelman laatimisvaiheesta alkaen, kaikissa kehitysvaiheissa. Asiantuntijamme auttavat yrityksiä sijoittumaan, löytämään työvoimaa, kehittämään liiketoimintaa sekä luomaan kansallisia ja kansainvälisiä verkostoja. Lisää meistä www.mikseimikkeli.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs