Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Milloin on aika vaihtaa työpaikkaa?

MPS Career

Milloin on aika vaihtaa työpaikkaa?

Artikkeli.
Julkaistu: 18.05.2016 klo 14:43
Julkaisija: MPS Career


Päivi Montgomeryn blogi on julkaistu aiemmin hänen postauksena LinkedInissä 12.5.2016.

Ihmisenä ja työntekijänä olemiseen kuuluu erottamattomasti uteliaisuus ja vaihtelunhalu. Haemme välillä uutta ja nautimme oppimisesta sekä kehittymisestä. No, jotkut enemmän kuin toiset. Joka tapauksessa oma tuttu työ saattaa joskus vaikuttaa toistuvalta ja tämän jatkuessa myös leipääntyminen saattaa piillä nurkan takana.

Usein ihmiset ajattelevat työpaikan vaihtamisen olevan avain onneen. Uudessa työssä asiat olisivat paremmin, työtehtävät kiinnostavampia, etenemismahdollisuudet hulppeampia, kanttiinin ruoka maittavampaa ja työtoveritkin kauniimpia kuin nämä nykyiset. Tieto rajattomista mahdollisuuksista ja muun muassa sosiaalisen median kautta leviävät toinen toistaan mairittelevammat kuvaukset ja kehut eri työpaikoista luovat meille painetta. Kaverien Insta-kuvat työpaikan virkistymispäivästä ja siellä vallitsevasta yhteishengestä saavat miettimään, jääkö itse jostain paitsi.

Paineet pois, työ on työtä eikä jokaisen päivän ole tarkoitus olla pelkkää ruusuilla tanssimista. Ihmisluontoon kuuluu uteliaisuuden lisäksi myös se, että unelmatyökin saattaa toisinaan tuntua raskaalta tai vähemmän innostavalta. Jokin uusi juttu saa innostuksen yleensä myös palaamaan.

Keräsin muutaman seikan, joita kannattaa miettiä silloin, kun työpaikan vaihto alkaa houkuttaa.

1. Arvot. Onko sinulla ja työpaikallasi samansuuntaiset arvot? Enkä nyt tarkoita virallisia, firman nettisivuilla loistavia arvoja vaan niitä, jotka käytännön päivittäisessä työssä tulevat esille. Mikäli vastaat, että juu, suurin piirtein samoilla linjoilla ollaan, niin työpaikan vaihtamisella ei ole kiirettä. Jos vastauksesi on ei, saatat kokea arvoristiriitaa työssäsi ja se voi olla myös syynä tyytymättömyyden tunteeseen. Ihmiset saattavat hakea arvojensa mukaista toimintaa esimerkiksi etsimällä uutta työpaikkaa järjestötoiminnasta tai muusta itselle läheisemmäksi kokemasta toimialasta.

2. Vaihtelu. Liittyykö kaihoisa ajatus uudesta työpaikasta siihen, että työssäsi ei ole viime aikoina ollut vaihtelua tai uusia haasteita? Nyt kannattaa pysähtyä hetkeksi. Oletko puhunut vaihtelun tarpeesta esimiehellesi? Onko hän kuullut sinua? Oletko esittänyt itse ratkaisuehdotuksia? Oletko itse tarttunut aloitteellisesti uusiin tehtäviin? Vaihtelua on yleensä järjestettävissä samassakin työtehtävässä, mutta silloin täytyy myös itse olla aktiivinen. Tutustu työn tuunaamisen käsitteeseen ja poimi omat vinkkisi.

3. Työn merkitys. Oletko pohtinut, mikä on työsi lopputulema kokonaiskuvassa? Miksi teet päivittäiset työaskareesi? Jos myyt leffalipuja, voit kokea työsi tarkoitukseksi maksujen vastaanottamisen ja lippujen ojentamisen asiakkaalle. Toisaalta voit kokea, että tehtäväsi on mahdollistaa ihmisille illasta toiseen upeita elokuvaelämyksiä. Jos löydät työsi tarkoituksen ja voit samaistua siihen, saatat olla ihan oikeassa paikassa. Jos et, niin mieti, millainen työn lopputulema sinua motivoisi?

4. Osaamisen kehittäminen. Osaatko työtehtäväsi jo kuin omat taskusi ja haluaisit jotain haastavampaa? Etenemistä vaativampiin tehtäviin tai muuten uuden oppimista? Haluatko uudistaa osaamistasi? Tämä voi onnistua työpaikkaa vaihtamalla, toisaalta tämä voi onnistua vaikkapa työn ohessa opiskelemalla. Tällöin omastakin organisaatiosta voi löytyä uutta. Osaamisen ylläpitämisen ja kehittämisen suhteen kehotan aktiivisuuteen ja luottamaan omaan arvostelukykyyn. Osaaminen on työmarkkinoilla arvokkainta, mitä sinulla on. Älä anna sen vanheta, vaan mieti, miten haluat sitä kehittää ja keskustele esimerkiksi kouluttautumisen mahdollisuuksista esimiehesi kanssa.

Joka tapauksessa, tsemppiä ja menestystä, oli tavoitteenasi sitten uuden työn löytäminen tai nykyisen työtehtävän uudistaminen!

Kirjoittaja on Päivi Montgomery. Päivi toimii MPS Career Oy:ssä Business Development Managerin ja konsultin tehtävissä.

MPS Career lyhyesti

MPS Career on toiminut yritysten rekrytointi-, henkilöarviointi- ja uudelleensijoittumispalveluiden kumppanina jo vuodesta 1975. Toimintamme perustuu luottamukselliseen ja vuorovaikutukselliseen kumppanuuteen, jolla sitoudumme asiakkaamme tavoitteisiin. Olemme ylpeitä tyytyväisistä ystävällisestä ja ammattimaisesta toimintatavastamme, joka tukee asiakkaidemme henkilöstöprosesseja ja työnantajakuvaa.

MPS Career Oy on osa MPS-Yhtiöitä. Yli 120 asiantuntijaamme löydät Helsingin, Oulun, Tampereen, Turun ja Vaasan toimistoista. Olemme myös osa kansainvälistä Career Star Group -alliansia, joka tarjoaa korkealaatuisia johtamisen kehittämisen, muutosjohtamisen ja uudelleensijoittumisen palveluita maailmanlaajuisesti. www.mpscareer.fi www.mps.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs