Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Millaisia mahdollisuuksia Etelä-Savo tarjoaa ruokamatkailuun?

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Millaisia mahdollisuuksia Etelä-Savo tarjoaa ruokamatkailuun?

Tiedote.
Julkaistu: 09.08.2013 klo 08:43
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mitkä ovat Etelä-Savon ruoka-aarteet ja miten niitä voisi hyödyntää matkailussa? Näitä asioita pohditaan Ruoka matkailun keskiöön -hankkeen järjestämässä keskustelutilaisuudessa Kalamarkkinoilla perjantaina 16.8.2013 klo 17 Mikkelin satamassa. Eteläsavolaisen ruokamatkailun mahdollisuuksista keskustelevat keittiömestari Ilkka Arvola, hotellinjohtaja Eija Martikainen, kotitalous- ja yritysneuvoja Kirsi Mutka-Paintola ja tietokirjailija Merja Rehn.

- Ruokamatkailu on paljon laajempi käsite kuin paikallisista raaka-aineista valmistettu menyy. Ruokamatkalta turisti saa kotiin viemisiksi elämyksiä, kokemuksia ja muistoja. Paikallinen ruoka ja elintarvikkeet innoittavat turistit ruokamatkalle, joka voi olla vaikkapa opastettu marjaretki lähimetsään, villiyrtteihin tutustuminen ja ruoanlaitto niistä tai mustikkakukon eli rättänän valmistuskurssi. Etelä-Savon puhtaat ja kalaisat vedet tarjoavat monenlaisia mahdollisuuksia kalastukseen liittyvään ruokamatkailuun, kertoo Eteläsavolaisen ruokamatkailun kehittämishankkeen – Ruoka matkailun keskiöön projektipäällikkö Taina Harmoinen Mikkelin ammattikorkeakoulusta.

Ruokamatkailu on erinomainen tapa tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin. Eteläsavolaiset ruoka-aarteet ovat lähellä maaseutua ja sen pienyrittäjiä. Ruokamatkailun kehittämishankkeen kohderyhmänä ovatkin maaseutuyrittäjät, joita hankkeessa tiedotetaan ruokamatkailuun liittyvistä mahdollisuuksista, hyväksi havaituista käytänteistä ja alaan liittyvistä tutkimustuloksista. Syksyllä 2013 selvitetään eteläsavolaisten maaseutumatkailuyritysten nykyiset ruokamatkatuotteet ja kiinnostus niiden kehittämiseen. Hankkeen aikana järjestetään ruokamatkailuun liittyviä infotilaisuuksia alan yrittäjille ja toteutetaan vuonna 2014 ruokamatkailuyrityskilpailu.

- Kalamarkkinoilla järjestettävällä keskustelutilaisuudella pyrimme herättämään paitsi yrittäjien niin myös kuluttajien mielenkiintoa ruokamatkailua kohtaan. Ruokamatkailun voi aloittaa paikallisiin ruoka-aarteisiin tutustumalla, Taina Harmoinen toteaa.

Eteläsavolaisen ruokamatkailun kehittämishanketta – Ruoka matkailun keskiöön hallinnoi Mikkelin ammattikorkeakoulu. Hanke käynnistyi tämän vuoden huhtikuussa ja se jatkuu vuoden 2014 loppuun. Hanketta rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto ja Etelä-Savon Ely-keskus.

Ruoka matkailun keskiöön -hanke on mukana Kalamarkkinoilla (paikka no 101) yhdessä Mikkelin ammattikorkeakoulun Järvikalan saatavuuden, laadunhallinnan ja jäljitettävyyden kehittäminen RFID-teknologiaa hyödyntäen -hankkeen kanssa.

Lisätietoa:

projektipäällikkö Taina Harmoinen, puh. 040 662 5560

ruokamatkailusivusto www.mamk.fi/ruokamatkailu

Ruokamatkailun keskusteluryhmä: www.facebook.com/ruokamatkailu

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Ammattikorkeakoulu tekee läheistä yhteistyötä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs