Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Millaisen metropolin nuoret haluavat?

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Millaisen metropolin nuoret haluavat?

Tiedote.
Julkaistu: 11.03.2014 klo 08:53
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Nuoret vaativat tulevaisuuden metropolilta avointa päätöksentekoa, vihreitä oleskelutiloja ja kestäviä liikkumisratkaisuja.

Viisikymmentä pääkaupunkiseudun nuorta kokoontui tiedekeskus Heurekaan 7.-9.3. pohtimaan, millaiseksi metropolialueen pitäisi muuttua. Nuoret keskustelivat liikkumisesta, demografiasta, digitaalisesta verkottumisesta, kestävästä kehityksestä ja koulutuksesta asiantuntijoiden kanssa ja laativat ryhmittäin englanninkieliset kannanotot, jotka esitettiin Vantaan kaupunginvaltuuston salissa.

Suomessa erikoisteemana oli "Sinun metropolisi 2020". Nuoret ovat kokoontuneet samanlaisiin tapahtumiin 16 muussa Euroopan maassa osana European Student Parliaments -sarjaa. Projektia koordinoi berliiniläinen Wissenschaft im Dialog ja sen tukijana on Robert Bosch Foundation. Suomesta valittiin viisi nuorta edustajiksi Kööpenhaminan lopputapahtumaan 25.6.2014.

Nuorten kannanotot voi lukea osoitteesta www.heureka.fi/tapahtumat

Lisätietoa:
Heurekan tapahtumapäällikkö Paula Havaste, paula.havaste@heureka.fi

 

 

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin noin 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs