Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Miksi itse vaivautua: Pistä kahvinkeitinrobotti Wifé töihin!

Turun ammattikorkeakoulu

Miksi itse vaivautua: Pistä kahvinkeitinrobotti Wifé töihin!

Tiedote.
Julkaistu: 27.11.2013 klo 10:18
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Tutustu legorobottien maailmaan

Insinööriopiskelijat helpottavat arjen askareita

 

Turun ammattikorkeakoulun ensimmäisen vuoden insinööriopiskelijat ovat syksyn kuluessa kehitelleet tuotteita ja ideoita, joilla olisi tuotekehitykseen asti päästessään mahdollista helpottaa ihmisiä erilaisissa arkeen liittyvissä ongelmissa. Jo perinteeksi muodostuneessa ICT-talon joulukuisessa tilaisuudessa kaikki tuotteet ja innovaatiot esitellään yleisölle. Tilaisuuden päätteeksi tuomaristo palkitsee voittajarobotin suunnittelijat yhteisessä palautetilaisuudessa.

 

– Suunnittelun tuotokset ilmennetään suurimmaksi osaksi NXT Mindstorm -legosarjan avulla ja ohjelmointi tapahtuu Lego NXT -ohjelmointiympäristössä, kertoo lehtori Teppo Saarenpää Turun AMK:sta.

 

TERVETULOA TUTUSTUMAAN LEGOROBOTTEIHIN

maanantaina 2.12.2013 klo 13 - 15 Turun ammattikorkeakouluun

ICT-talo, Joukahaisenkatu 3, Turku (Kupittaan asemaa ja Lääkäriasemaa Neota vastapäätä)

 


Kahvinkeitinrobotti Wifé keittää kahvin langattoman viestinnän mahdollistamana

Kahvinkeitinrobotti Wifé (sanoista Wireless ja café) yhdistää langatonta teknologiaa ja automatisointia kahvinkeittämisen helpottamiseksi. Laite siis mm. annostelee käyttäjän käskystä kahvinpurut ja veden sekä keittää pannuun halutun määrän suodatinkahvia. Ainoa käyttäjälle jäävä toimenpide on poistaa käytetty suodatinpussi, vaihtaa se uuteen ja pitää huoli siitä, että annostelijassa on kahvinpuruja.

– Prototyyppi ottaa käyttövetensä erillisestä säiliöstä, mutta valmis tuote olisi paras liittää suoraan vesijohtoverkkoon, kertoo opiskelija Jussi Seppi innostuneena.

 

Taistelurobotin suunnittelu porukalla opetti vastuunkantoa

Lapsuuden robottitaisteluohjelmat toimivat innoittajina, kun taistelurobottipari Battlemastersia ryhdyttiin suunnittelemaan. Suunnitteluryhmän kehittämällä Android-sovelluksella ohjataan robotteja. Roboteissa on kaksi osumapistettä, joihin vastustaja pyrkii osumaan.

– Tällä kurssilla olemme oppineet ryhmätyötaitoja ja vastuunkantoa aivan uudella tavalla. Ryhmätyöskentely olikin mukavinta koko projektissa, kertoo opiskelija Aino Suomela ryhmänsä ajatuksista.

 

Lisätiedot:

Teppo Saarenpää, lehtori, Turun AMK, p. 044 907 2893

Jussi Seppi, opiskelija, p. 040 821 5146

Aino Suomela, opiskelija, p. 040 739 6022

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs